Női vízilabda-vl: ötméteresekkel kaptunk ki Görögországban

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 20:49
null
Csak ötméteresekkel kapott ki a több újonccal felálló magyar csapat
A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a házigazda görög csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitányán.

 

A Patraszban rendezett összecsapáson Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében mindössze öten voltak ott a tavaly nyári tokiói olimpián történelmi bronzérmet nyert csapatból, a szakember négy újoncot avatott Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni személyében.

Az összecsapás végül utóbbinak marad a legfőképpen emlékezetes, hiszen az utolsó másodpercben az ő góljával egyenlített a gárda és harcolta ki az ötmétereseket.

„Nyilván jó lett volna a rendes játékidőben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor egyértelműen csak az elégedettség hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Másfél edzéssel a hátunk mögött közel kihoztuk a maximumot az összeszokottabb görögök otthonában, ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. A leginkább örömteli, hogy az újoncok nem ijedtek meg, sőt kifejezetten bátran, jól játszottak, miként azok is, akik hosszú idő után voltak újra a csapatban. Le a kalappal a csapat előtt, biztató mindez a jövőre nézve” – idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja.

A csoportban még Hollandia szerepel.

VÍZILABDA, NŐI VILÁGLIGA
Európai selejtező, A-csoport, 1. forduló
Görögország–Magyarország 15–14 (3–4, 1–2, 4–2, 3–3, 4–3) – ötméteresekkel
A magyar csapat gólszerzői:
Garda, Szegedi Faragó 2-2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas, Leimter 1-1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik