K. B.
2023.11.20 13:33 Frissítve: 2023.11.20 13:34

Női vízilabda: kihirdették a válogatott Eb-keretét

Huszonkét játékossal kezdi a meg az Európa-bajnoki (és voltaképpen világbajnoki) felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott – a szövetségi hírből kiderül, hogy a kerettagok névsorát az ősszel tartott tucatnyi foglalkozás, illetve a múlt heti felmérők eredményei alapján állította össze Cseh Sándor és Mihók Attila.

A CN Mataro klasszisa, Keszthelyi Rita is ott van a válogatott keretben (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Tizennyolc (plusz egy) mezőnyjátékos és négy kapus szerepel a női válogatott most kihirdetett felkészülési keretében. Harmincötnél is több pólóst tesztelt a két új kapitány, Cseh Sándor és Mihók Attila szeptember óta, múlt hétfőn mindegyiküket komoly fizikai felmérőn is, mindezek alapján állt össze az a huszonkétfős csapat, amely november 28-tól nekivág az Eb-felkészülésnek.

Mihók Attila a waterpolo.hu-nak elmondta, hogy Rybanska Natasa a keret huszonharmadik tagjának számít, ugyanakkor sérülése miatt jelenleg nincs olyan állapotban, hogy bevethető legyen – ha december közepére sikerül utolérnie önmagát és társait, akkor lehet esélye az Eb-szereplésre.

Az eindhoveni Európa-bajnokságra és a dohai világbajnokságra egyaránt 15-15 játékos nevezhető – válogatottunk jelen állás szerint december közepén vív két mérkőzést Kína ellen hazai medencében, majd a két ünnep között szeretnének egy külföldi edzőtábort is megszervezni, jó eséllyel Spanyolországban.

NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT
KAPUSOK:
Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger).
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE), (Rybanska Natasa, UVSE).
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila.

 

2023.12.04 17:21:38

Vízilabda nemzetisport.hu

A Vasas válogatott vízilabdázójának Benedek Tibor örökre a „Mester” marad.

2023.09.25 20:42:36

Vízilabda nemzetisport.hu

A 2023–24-es idény férfi vízilabda ob I-es menetrendje, eredményei, az alapszakasz tabellája.

2023.09.12 19:18:52

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ezen kívül már csak egy dobásunk maradna.