MTI 2019.05.29 16:56 Frissítve: 2019.05.29 17:25

Férfi vízilabda ob I: Sike József távozik Miskolcról

Távozik posztjáról Sike József, a férfi vízilabda ob I nemrég befejeződött szezonjában ötödik helyen végzett PannErgy-Miskolci VLC vezetőedzője.

„A klub nem kívánja a június 30-án lejáró szerződésemet meghosszabbítani. Természetesen mivel ez volt a legjobb évünk, meglepett a döntés, de mint edző és mint jogász, tisztában vagyok azzal, hogy a sportban bármi, bármikor megeshet. Aki erre a pályára adja a fejét, találkozhat ilyen döntéssel, tőlem sokkal nagyobb trénerekkel is megesett már hasonló. Ennyi, amit hozzá tudok fűzni" – idézte a trénert a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

A szakember az együttes másodosztályból való feljutása után, 2015 nyarán került a miskolci kispadra, első szezonjában 10., aztán 5., tavaly 6., most pedig újra 5. lett az együttessel, valamint idén a bajnok Ferencvárostól kapott ki a Magyar Kupa döntőjében.

„Túl vagyunk négy éven, egy korszakon, úgy gondolom, hogy új motivációra van szükség. Megszokott a profi sportban, hogy egy klub más struktúra, más elképzelések felé mozdul el egy bizonyos idő után. Kicsit mind a ketten belefáradtunk, úgy éreztem, ez az a pont, amikor váltani kell. Viszont azt fontos hangsúlyoznom: Sike József szakmai munkájával kapcsolatban, amelyet lelkiismeretesen elvégzett, semmilyen kifogás nem merült fel" – mondta Bachner András szakmai igazgató, aki hozzátetette, vannak jelöltek az edzői posztra.

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.