nemzetisport.hu
2017.11.08 17:37 Frissítve: 2017.11.08 22:53

Férfi vízi Ek: címvédőhöz méltó kezdés, simán nyert a Fradi

A címvédő Ferencváros férfi vízilabdacsapata 16–8-as győzelmet aratott a Szintyez Kazany vendégeként az Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Miskolc hazai közönség előtt négy góllal nyert az orosz Szpartak Volgográd ellen.

A Ferencváros lélekben már készülhet az elődöntőre (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

SZINTYEZ KAZANY–FTC

A Ferencváros játékosainak nem sok idejük volt sebeket nyalogatni a Szolnok ellen óriási küzdelemben, ötösökkel elveszített európai Szuperkupa-mérkőzés után: a zöld-fehérek hétfőn már Oroszország felé vették az irányt, ahol a Szintyez Kazany várt rájuk az Eurokupa negyeddöntőjében.

Az FTC címvédőhöz méltóan kezdte a meccset, a második negyed közepén már 5–0-ra vezetett. Az első orosz találatra a játékrész utolsó percében Vámos Márton válaszolt büntetőből, így a nagyszünetre megmaradt az ötgólos különbség (1–6).

A harmadik negyedben, valamint a negyedik elején a Fradi 9–4 után sorozatban négy gólt szerzett (13–4), ezzel nemcsak a meccset döntötte el végleg, hanem valószínűleg a párharcot is. A végeredmény 8–16, a budapesti visszavágóra december 9-én kerül sor.

A magyar csapatban Varga Dénes négy, míg Vámos Márton és Nikola Jaksics három-három találatig jutott.

MISKOLC–SZPARTAK VOLGOGRÁD

„Nem vagyunk egy polcon a bombaerős Ferencvárossal, ugyanakkor a sorozat második számú magyar csapataként szeretnénk megmutatni, tényleg a miénk a világ legerősebb bajnoksága, és az előző szezon ötödikjeként minden tőlünk telhetőt megteszünk a korábbi bajnok Szpartak Volgográd kiejtéséért” – mondta a mérkőzés előtt Sike József, a Miskolc edzője.

A magyar együttes a 4–0-ra megnyert első negyed után a másodikban már 7–1-re is vezetett a Volgográd ellen, amely a záró játékrész elején feljött három gólra (9–6), ám utána megint a Miskolc percei következtek (12–6). A hajrában már csak a vendégek szereztek gólt, akik az eredmény alakulását figyelembe véve nem lehetnek elégedetlenek a négygólos vereséggel (12–8).

Miskolci oldalon a hazai bajnokságban eddig eltiltott gólzsák, Alex Bowen ötször volt eredményes.

FÉRFI EUROKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

SZINTYEZ KAZANY (orosz)–FTC-PQS 8–16 (0–3, 1–3, 3–6, 4–4)
Kazany, 300
néző. V: Golijanin (szerb), Vlasic (horvát)
KAZANY: Antonov, Galimzjanov – Pliszkevics, Magomajev 1, Ogyincov, Bugajcsuk, Klikovac, Fatahutgyinov, Marzouki 3, Sztyepanjuk 1, Rizsov-Alenyicsev 1, Zakirov 1, Ginyijatov 1. Edző: Andrej Bjelofasztov
FTC: Gárdonyi – Sedlmayer, Varga Dénes 4, Jaksics 3, Szirányi, Jansik Sz. 1, Vámos 3. Csere: Madaras, Manhercz K. 1, Nikics 2, Varga Dániel 1, Sz. Mitrovics 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 7/5
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 4/3
Kipontozódott: Ogyincov (26. p.), Magomajev (28. p.), Marzouki (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Az elmúlt napokban jelentkező összes probléma ellenére jól kezdtük a mérkőzést, elégedett vagyok a profi hozzáállással. Az első félidőt magabiztosan, határozottan kezdtük, a másodikban pedig ugyan lőttünk gólokat, de kaptunk is. Egy négyperces kihagyásunk volt, amikor kimaradtak elöl a helyzetek, és azokból lefordultak az oroszok. Mindent összevetve elégedettek lehetünk ezzel a győzelemmel Kazanyban. A párharc nyolc negyeden keresztül tart, nem ért véget a felénél – le kell játszani a visszavágót, amelyen szintén nyerni akarunk.

PANNERGY MISKOLCI VLC–SZPARTAK VOLGOGRÁD (orosz) 12–8 (4–0, 3–2, 2–3, 3–3)
Miskolc, 400
néző. V: Rak (horvát), Ivanovszki (macedón)
MISKOLC: CSOMA – Dőry 1, Berta 1, BOWEN 5, Milicsics, MISICS 3, Halek. Csere: Kuzmenko 1, Sánta, Nagy Á. 1, Hornyák, Lukács D. Edző: Sike József
VOLGOGRÁD: Fjodorov – Jurcsik, ASAJEV, Andrjukov 1, Kiszeljov, Rudaj, Agarkov 1. Csere: HALTURIN 5, Jeszkov, Sejkin, Krug, Sajhutgyinov 1. Edző: Vlagyimir Karabutov
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 6/–
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1
Kiállítva (cserélve végleg): Kuzmenko (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Sike József:
– Az első találkozón négygólos győzelmet arattunk, ami biztató a visszavágó előtt, azt azonban valamennyien tudjuk, hogy orosz földön nem vár ránk könnyű mérkőzés.
Vlagyimir Karabutov: – Nagyon nehéz csatán vagyunk túl. A miskolciak jól játszottak, mi nem nagyon tudtunk mit kezdeni Szasa Misiccsel, aki főszerepet vállalt a hazaiak sikeréből. Jó néhány gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el, de nem adjuk fel, az a célunk, hogy a visszavágón megfordítsuk az állást, szeretnénk bekerülni a legjobb négy közé.

További eredmények
Crvena zvezda (szerb)–SM Verona (olasz) 5–10
Jadran Split (horvát)–CN Marseille (francia) 10–11

A párharcok visszavágóit december 9-én rendezik.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.