R. E. B 2018.01.24 20:24 Frissítve: 2018.01.24 23:39

Férfi vízi Ek: a Ferencváros közel került a döntőhöz

A vártnál szorosabb, összességében remek csatában győzte le a címvédő Ferencváros a Miskolcot a nemzetközi kupaelődöntő első felvonásán.

Hiába küzdöttek a fekete sapkás miskolciak, nem szerezték meg a ferencvárosiak skalpját – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)

 

 

A lelátón végignézve nyugodtan kijelenthetjük, az FTC-nek érdemes volt felcserélnie a népligeti fészket a jóval tágasabb Komjádi uszodára, amely bár nem telt meg teljesen, azért jóval többen foglalhattak helyet a nézőterén, mint tehették volna az Fradi otthonában.

Azaz dehogy foglaltak: a zöld-fehér kemény mag az első pillanattól kezdve kórusban énekelve biztatta övéit, akik pillanatok alatt meg is szerezték a vezetést. Kissé kaotikus támadást követően Varga Dénes ziccerbe került, és szegény Csoma Kristóf kapus azt sem tudta, hol van a labda, amikor Varga centikről finoman a kapuba tette.

A gól csalóka volt, mert egyébként az FTC egyáltalán nem járatta a bolondját a Miskolccal, Varga Dénes góljára Hornyák Olivér, míg Szirányi Balázséra Alex Bowen felelt, sőt emberelőnyből az ifjú Vadovics Viktor a vezetést is megszerezte a Miskolcnak. Nem csoda, ha a fővárosiak edzője, Varga Zsolt időt kért – majd az „elbeszélgetés” hozadékaként Sztefan Mitrovics révén gólt lőtt a Fradi.

A második negyed szépségdíjas Varga Dániel-góllal indult, középről, távolról villant a csukló, hogy aztán hátul az ellenfél lövését ugyanaz a kéz blokkolja. A következő támadásban már nem volt pardon, Sánta Dániel pillanatok alatt váltotta gólra az emberelőnyt. Nem bírtak egymással a felek, s ugyan Csoma fogta Mitrovics ötméteresét, egy másodperccel a nagyszünet előtt a szerb pólós csak előnyt szerzett a hazaiaknak.

A miskolci centerek jól dolgoztak, csapatuk gyakran játszhatott létszámfölényben, Vadovics egyenlített, majd a sokat és jól dolgozó Szasa Misics pazar játék végén mattolta Vogel Somát. Ám mielőtt még nagyobb meglepetés történt volna – a címvédő keretét elnézve ugyanis a szoros mérkőzés is a meglepetés kategóriába tartozik –, Vámos Márton és Madaras Norbert révén ismét fordított a házigazda, majd a negyed utolsó pillanataiban Vogel mutatta meg, hogy ő is tud ötöst védeni. A 26. percben vezetett először két góllal az FTC, s innen nem volt megállás, az utolsó negyedben bedarálta ellenfelét – 13–9-es sikerének hála, kedvező helyzetből várhatja a február 28-i miskolci visszavágót.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FTC-PQS–PANNERGY-MISKOLCI VLC 13–9 (3–3, 3–2, 2–2, 5–2)
Komjádi uszoda, 900
néző. V: Mercier (francia), Alexandrescu (román)
FTC: Vogel – Sedlmayer, Vámos 1, Jaksics 2, Nikics 1, VARGA DÉNES 3, SZ. MITROVICS 2. Csere: Madaras 1, Szirányi 1, Jansik Sz., VARGA DÁNIEL 2, Manhercz. Edző: Varga Zsolt
MISKOLC: Csoma – Halek 1, Hornyák O. 1, Milicsics, MISICS 1, VADOVICS 2, Bowen 2. Csere: Kuzmenko 1, Lukács D., Sánta J. 1, Nagy Á. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 13/5
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Jansik Sz. (27.), Varga Dániel (30.), Milicsics (32.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A hétvégi, UVSE elleni bajnokinkon is láttam, hogy nem vagyunk még formában, ráadásul a Miskolc masszív, erős, jól összerakott csapat. Három negyedig nem játszottunk jól, vannak ilyen napok. Kicsit sokallom a kilenc kapott gólt; dolgozunk a védekezésen, amely a végére azért összeállt.
Sike József: – Megmutattuk, hogy nem véletlenül jutottunk elődöntőbe, ám a bombaerős Ferencváros ellen ennyi jött ki. Azért hibáztunk többet, mert remek ellenféllel mérkőztünk, fizikailag rettentő kemény igénybevétel volt az összecsapás. Elégedett vagyok, emelt fővel távozhatunk, de a négygólos hátrány sok.

Az elődöntő másik mérkőzésén: CN Marseille (francia)–SM Verona (olasz) 9–11

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.