Férfi vízi BL: utolsó támadásából mentett pontot az OSC

Vágólapra másolva!
2022.12.14. 21:07
Továbbra is nyeretlen a Genesys OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, Varga Dániel együttese hazai medencében 9–9-es döntetlent játszott a német Spandauval.
Pontot mentett az OSC (Fotó: Földi Imre) – a képre kattintva galéria nyílik!
Pontot mentett az OSC (Fotó: Földi Imre) – a képre kattintva galéria nyílik!

 

Nem sok idő jutott a kesergésre a drámai csatában, egy góllal elveszített szombati kupadöntő után, a Genesys OSC Újbuda szerda este már a Bajnokok Ligájában fogadta a német Spandaut. Mindkét együttes első győzelmére készült az elitsorozatban, s bár a papírforma hazai sikert ígért, a németek az Eurokupában címvédő Sabadell elleni pontszerzéssel igazolták, hogy komolyan kell velük számolni.

A Nyéki uszodában sem adta könnyen a bőrét a Spandau, amelynek magyar kapusa, Baksa László valósággal megbabonázta az újbudai lövőket. Varga Dániel együttesén érződött a fásultság, míg a vendégek sok mozgással, felszabadultan játszottak, többnyire néhány húzásból vagy megúszásból találtak be. Az első félidőben végig lépéselőnyben volt a német csapat, de rendre érkezett a hazai válasz, Lévai Márton bravúrjaival és Tóth Márton centerakciógóljaival kapaszkodott az OSC.

Noha a második negyed derekán a mérkőzésen először kettővel, 6–4-re ellépett a Spandau, a térfélcsere után mindössze két perc alatt egyenlített a házigazda – gyorsan időt is kértek a németek. A rivális kezdeti lendülete alábbhagyott, Lévai munkáját már jó blokkok is segítették, de támadásban továbbra is sok volt a hiba, a harmadik negyed derekán „befagyott” az eredményjelző.

A záró szakasz elején Manhercz Krisztián lőtte át a zónát, ezzel már az OSC állt jobban – sajnos nem sokáig, az orosz Dmitrij Kolod vezérletével gyorsan fordított a Spandau. Az utolsó perc egygólos német előnyről kezdődött, s bár Salamon Ferenc emberfórból egyenlített, a hátralévő időt lepörgették a vendégek, a győzelemre nem volt esélye Varga Dániel együttesének. Az OSC másodszor szerzett pontot, de három forduló után is nyeretlen a Bajnokok Ligájában, a 9–9-es döntetlennek a németek örültek jobban.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. forduló
Genesys OSC–Spandau Berlin (német) 9–9
(2–2, 2–4, 2–0, 3–3)
Nyéki uszoda, 120 néző. V: Cabanas (spanyol), Margeta (szlovén).
OSC: LÉVAI – Bundschuh, Angyal, Manhercz K. 1, TÓTH M. 2, Burián, SALAMON F. 2. Csere: VIGVÁRI VINCE 3, Csacsovszky E. 1, Várnai, Aranyi, Dala D. Edző: Varga Dániel
SPANDAU: BAKSA L. – Prioteasa, KOLOD 5, Sepelev 1, Mateo Cuk 1, Restovic, Bozic. Csere: Tkac, Andruskiewicz, MARZIALI 2, Chiru. Edző: Kehajasz Athanasziosz
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 5/4. Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2. Kipontozódott: Várnai (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel:
– Csalódott vagyok, mert nyernünk kellett volna, elvégre szeretnénk bejutni a nyolcas döntőbe. Az elveszített kupadöntő után érzelmileg és fizikailag is nehéz mérkőzést játszottunk, támadásban sokat hibáztunk, sajnálom, hogy csak egy pontot tartottunk itthon.
Kehajasz Athanasziosz: – Végig szoros mérkőzést játszottunk az OSC-vel, igazságosnak érzem a döntetlent. Négy negyeden át küzdött, hajtott a csapatom, a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett lehetek, értékes pontot szereztünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik