PATAI GERGELY
2022.12.14 21:07 Frissítve: 2022.12.14 22:59

Férfi vízi BL: utolsó támadásából mentett pontot az OSC

Továbbra is nyeretlen a Genesys OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, Varga Dániel együttese hazai medencében 9–9-es döntetlent játszott a német Spandauval.

Pontot mentett az OSC (Fotó: Földi Imre) – a képre kattintva galéria nyílik!

 

Nem sok idő jutott a kesergésre a drámai csatában, egy góllal elveszített szombati kupadöntő után, a Genesys OSC Újbuda szerda este már a Bajnokok Ligájában fogadta a német Spandaut. Mindkét együttes első győzelmére készült az elitsorozatban, s bár a papírforma hazai sikert ígért, a németek az Eurokupában címvédő Sabadell elleni pontszerzéssel igazolták, hogy komolyan kell velük számolni.

A Nyéki uszodában sem adta könnyen a bőrét a Spandau, amelynek magyar kapusa, Baksa László valósággal megbabonázta az újbudai lövőket. Varga Dániel együttesén érződött a fásultság, míg a vendégek sok mozgással, felszabadultan játszottak, többnyire néhány húzásból vagy megúszásból találtak be. Az első félidőben végig lépéselőnyben volt a német csapat, de rendre érkezett a hazai válasz, Lévai Márton bravúrjaival és Tóth Márton centerakciógóljaival kapaszkodott az OSC.

Noha a második negyed derekán a mérkőzésen először kettővel, 6–4-re ellépett a Spandau, a térfélcsere után mindössze két perc alatt egyenlített a házigazda – gyorsan időt is kértek a németek. A rivális kezdeti lendülete alábbhagyott, Lévai munkáját már jó blokkok is segítették, de támadásban továbbra is sok volt a hiba, a harmadik negyed derekán „befagyott” az eredményjelző.

A záró szakasz elején Manhercz Krisztián lőtte át a zónát, ezzel már az OSC állt jobban – sajnos nem sokáig, az orosz Dmitrij Kolod vezérletével gyorsan fordított a Spandau. Az utolsó perc egygólos német előnyről kezdődött, s bár Salamon Ferenc emberfórból egyenlített, a hátralévő időt lepörgették a vendégek, a győzelemre nem volt esélye Varga Dániel együttesének. Az OSC másodszor szerzett pontot, de három forduló után is nyeretlen a Bajnokok Ligájában, a 9–9-es döntetlennek a németek örültek jobban.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. forduló
Genesys OSC–Spandau Berlin (német) 9–9
(2–2, 2–4, 2–0, 3–3)
Nyéki uszoda, 120 néző. V: Cabanas (spanyol), Margeta (szlovén).
OSC: LÉVAI – Bundschuh, Angyal, Manhercz K. 1, TÓTH M. 2, Burián, SALAMON F. 2. Csere: VIGVÁRI VINCE 3, Csacsovszky E. 1, Várnai, Aranyi, Dala D. Edző: Varga Dániel
SPANDAU: BAKSA L. – Prioteasa, KOLOD 5, Sepelev 1, Mateo Cuk 1, Restovic, Bozic. Csere: Tkac, Andruskiewicz, MARZIALI 2, Chiru. Edző: Kehajasz Athanasziosz
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 5/4. Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2. Kipontozódott: Várnai (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel:
– Csalódott vagyok, mert nyernünk kellett volna, elvégre szeretnénk bejutni a nyolcas döntőbe. Az elveszített kupadöntő után érzelmileg és fizikailag is nehéz mérkőzést játszottunk, támadásban sokat hibáztunk, sajnálom, hogy csak egy pontot tartottunk itthon.
Kehajasz Athanasziosz: – Végig szoros mérkőzést játszottunk az OSC-vel, igazságosnak érzem a döntetlent. Négy negyeden át küzdött, hajtott a csapatom, a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett lehetek, értékes pontot szereztünk.

 

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.