Női vízilabda: a vb-6. hely is olimpiai kvótát érhet Dohában

Vágólapra másolva!
2024.01.13. 21:04
null
Vegyes érzelmek az Eb-zárás után – él a remény az olimpiai kvótára (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Az Eindhovenben rendezett Európa-bajnokságon ötödik magyar női vízilabda-válogatott számára a februárban, Dohában sora kerülő világbajnokság az utolsó lehetőség, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt.   

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a katari viadalon Szingapúrral, Ausztráliával és Új-Zélanddal van egy csoportban, ahol a papírforma alapján az első vagy a második helyen végez majd.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar együttes a negyeddöntőben szinte garantáltan a legutóbbi három olimpián aranyérmes amerikai, vagy a világbajnoki címvédő holland válogatottal játszana. Egy bravúr, azaz a négy közé jutás szinte biztosan azonnali ötkarikás szereplést jelentene, azonban akkor is megmarad az esély, ha csak az 5-8. helyért folytatná az együttes.

A párizsi olimpiára még két hely kiadó, erre az erőviszonyok alapján a magyar, az olasz és a kanadai csapat pályázik. Amennyiben egyik csapat sem tud meglepetést okozni a nyolc között, akkor az 5–8. helyért rendezett, általában „unalmas” rájátszásnak óriási lenne a tétje a február 4-én rajtoló világbajnokságon.

„Hiszem, hogy ebben a csapatban ilyen összetételben is több van, javítanunk kell a védekezésen és egy-egy játékos önbizalmán is, de ezúttal erre nincs fél évünk, hanem inkább csak két hetünk” – szögezte le Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke, aki a helyszínen figyelte a szombati helyosztót.

„A tények alapján negatívak az érzéseim, hiszen a célunk az volt, hogy olimpiai kvótát szerezzünk, ez nem sikerült, és az is tény, hogy a fontos meccseken nem tudtuk megmutatni, ami bennünk van” – nyilatkozta Madaras, aki vasárnap már Zágrábban szorít a férfi Európa-bajnokságon elődöntős magyar csapatnak, amely a címvédő horvátok ellen ugrik medencébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik