Vízilabda: „Elhunyt a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja”

POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 15:57
null
A horvátok egy igazi sportági vezértől búcsúznak Benedek Tibor személyében (Fotó: AFP)
„Elhunyt a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja! Egy olyan vezér megtestesítője volt a medencék világában, akit szó nélkül követtek” – számolt be öles címmel a legendás vízilabdázó, Benedek Tibor haláláról a horvát Sportske novosti napilap honlapja.

A legendás magyar sportoló életútjának ismertetése, érmeinek, eredményeinek felsorolása mellett a zágrábi székhelyű lap kiemeli, Benedek Tibor játékosként, de később edzőként is elbűvölő nyugalmával, lelkesedésével tűnt ki, hangsúlyozva egyben a fair play szellemiségének fontosságát.

A Horvátország, illetve a horvát klubok elleni játéka során mindig példát mutatott a sportvilágnak abból, milyen egy klasszikus vezér. Személyiségének köszönhetően ellenvetés nélkül követték csapattársai, akiknek nehéz helyzetekben is volt kire támaszkodniuk. Benedek Tibor trófeáinak tára egyben sportemberi nagyságát is bizonyítja.

A vízilabda világa Benedek Tibor nélkül mérhetetlenül szegényebb lett, alakjával ugyanakkor az utóbbi évtizedekben mérhetetlenül gazdagította sportágát. Egy csodálatos ember, játékos és edző tette még karizmatikusabbá a pólót, melyért ő maga is olyannyira elkötelezett volt – írja a Sportske novosti a megemlékező hasábjain.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik