Király bírta jobban idegekkel

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.07.25. 22:39
Címkék
Beckenbauer válik

MÜNCHEN. Franz Beckenbauer hosszas töprengés után úgy döntött, elválik – más források szerint csak különköltözik – feleségétôl, Sybille-tôl. „Kaiser Franz” azért döntött így, mert szeretne többet törôdni a házasságon kívül született kétéves fiával, Noel Maximilliannel.
Beckenbauer válik

MÜNCHEN. Franz Beckenbauer hosszas töprengés után úgy döntött, elválik – más források szerint csak különköltözik – feleségétôl, Sybille-tôl. „Kaiser Franz” azért döntött így, mert szeretne többet törôdni a házasságon kívül született kétéves fiával, Noel Maximilliannel.
Auéban telt ház előtt feszültek neki a csapatok, amelyekben egyetlen nyári szerzemény volt a pályán a kezdő sípszó pillanatában, a Bielefeldtől a Herthába igazoló Arne Friedrich (a Bayern nagy igazolásai közül Michael Ballack még a világbajnokságot piheni ki, Sebastian Deisler és Zé Roberto pedig nagyobb, illetve kisebb sérüléséből lábadozik). Király Gábor állt a Hertha kapujában, ám Dárdai Pál öccse, Balázs pénteki temetése miatt Magyarországra utazott.
A Bayern kezdett jobban, az első öt percben két szögletig jutott a müncheni gárda. Aztán a fővárosiak is kitámadtak, és egymás után alakították ki helyzeteiket a nem túl meggyőző bajor védelemmel szemben. A kezdeti lendület nem tartott sokáig, tíz perc elteltével leült a meccs. Aztán mégis született egy gól, amelyhez Király hibája kellett: a 17. percben Tarnat bal oldali beadását követően a hosszú ötös sarkán a magyar kapus flegmán, egy kézzel nyúlt a labdáért, amely kicsúszott a kezéből, és éppen az érkező Elber elé esett. A brazilnak még arra is volt ideje, hogy megköszönje az ajándékot, majd négy méterről a kapu közepébe passzolt.
A Hertha gyors ellentámadással reagált, de utána ismét az unalom percei következtek. A 28. percben Claudio Pizarro remek mozdulatsora után hördült fel a nézősereg, a dél-amerikai csatár a kaputól 25 méterre mellre vett egy átadást, és a lepattanás előtt lőtt – egy méterrel mellé. A Hertha a 35. percben egy előreívelt szabadrúgás után kis híján egyenlített, Simunic elfejelte Wessels elől a labdát, amely a kapu felé pattogott volna, ha nem vágja ki Niko Kovac.
Vigyáztak egymásra a játékosok, nem léptek oda egy-egy támadásnál, így ritkán már a tizenhatoson belül is kialakult kecsegtető lövőhelyzet. A félidő hajrájában Mehmet Scholl 27 méteres szabadrúgását követően Király tornázta ki a labdát jobb alsó sarokból, nem sokkal később a másik oldalon a 44. percben Marcelinho egyenlített: a félpályától meginduló brazil Preetzhez passzolt, a német lőtt, Wessels csak beleütni tudott a labdába, amely a középen érkező brazil elé csorgott, és a szőke csatárnak nem okozott gondot négy méterről az üres kapuba lőnie.
A Hertha belelendült, egy távoli szabadrúgást, majd egy szöglet utáni közeli fejest követően is Wessels bravúrjának köszönhetően maradt 1–1 az állás.
A második félidő Király magánszámaival kezdődött, a magyar kapus előbb – tartva a hazaadástól – fejjel mentett, majd egy szöglet után már a kezét segítségül hívva tessékelte ki a bal alsó sarok felé tartó labdát. Hosszú ideig ez a két mozzanat jelentette "az” eseményeket a második félidőben, miután egyik csapat sem igazán erőltette a támadásokat. A félidő derekén Sagnol némiképp váratlanul útjára indított egy, végül a léc fölött elszálló fejest, amivel jelt adott – a Herthának. A Ligakupa címvédője gyors egymásutánban háromszor is gólt szerezhetett volna, ám Preetz "eltörte” a hirtelen elé kerülő labdát, majd Marcelinho előbb addig driblizett, amíg Wessels nem tette ki elé a stoptáblát, utána pedig egy remek megugrást zárt le egy katasztrofális lövéssel.
A hajrára megélénkült a játék. A 87. percben Marcelinho lecsúszott lövésébe piszkált bele Preetz, és lőtte néhány másodperc erejéig az elődöntő küszöbére a Herthát, majd jött a Bayern. Röviddel a középkezdés után Niko Kovac kísérletét Király még bravúrral ártalmatlanította, ám a kipattanó labdát Elber a fekvő kapus felett a hálóba pörgette, tizenegyesrúgásokra kényszerítve a csapatokat. A párbajban Sagnol, Tarnat, Elber (az utóbbi kettő lövését Király védte), illetve Marcelinho és Preetz hibázott, így a Hertha jutott az elődöntőbe.

Német Ligakupa, selejtező
Bayern München–Hertha BSC
2–2 (1–1) – 11-esekkel 3–4
Aue, 11 000 néző
V: Gagelmann. G: Elber (17., 88.), ill. Marcelinho (44.), Preetz (87.)
BAYERN: Wessels – Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Tarnat – Szalihamidzsics, N. Kovac, Fink (Thiam, 76.), Scholl – Elber, Pizarro (Zickler, 67.)
HERTHA: Király – Schmidt, Simunic, Friedrich, Konsztantinidisz – Marx (Pinto, 66.), Goor (Neuendorf, 58.), Hartmann – Marcelinho – Alex Alves (Karwan, 74.), Preetz
Következik (július 29-én) az 1. elődöntő: Schalke–Bayer Leverkusen
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik