N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.25 17:10 Frissítve: 2022.09.25 17:20

Tollaslabda: negyeddöntős a legjobb magyar szereplés az U15-ös Eb-n

A pécsi Dorozsmai Hédi egyesben elért negyeddöntője volt a legjobb magyar szereplés a szombaton véget ért, spanyolországi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon.

Szombaton ért véget az U15-ös tollaslabdázók Európa-bajnoksága, aminek a spanyolországi Ibiza adott otthont. A közel kétszáz indulót számláló eseményről a magyar csapat sem hiányzott, hazánkból összesen hét fiatal versenyző mérethette meg magát a korosztályos kontinensviadalon.

A magyar küldöttség az U15-ös Eb-n Forrás: MTLSZ

A magyar küldöttség az U15-ös Eb-n  •  Forrás: MTLSZ

A küldöttség minden kategóriában képviseltette magát. Fiú egyesben Ágai Zénó (VS Dunakeszi) és Palkovics Péter (Multi Alarm SE) ragadott ütőt: előbbit az első fordulóban az ukrán Kunin állította meg, utóbbi viszont két meccset is nyert, mielőtt a nyolcaddöntőben kikapott a francia Tatranovtól, aki meg sem állt a döntőig, amelyben az első kiemelt Berenguertől (portugál) szenvedett vereséget.

A lányoknál Karalyos Etelka (Hajdú TSE) Palkovicshoz hasonlóan két siker után búcsúzott a legjobb tizenhat között, azonban őt is túlszárnyalta Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE), akit a negyeddöntőben állított meg a cseh Maixnerová.

Karalyos és Dorozsmai nem csak egyesben, egynemű párosban is elindult, természetesen egymás oldalán. Két szoros szettben győzték le német ellenfeleiket, a nyolcaddöntőben viszont nem bírtak a végül az elődöntőig masírozó ukrán összeállítással. A mezőnyben Pápai Luca (Tisza TSE) és Pinke Anna (Seregélyesi PDSE) is ott volt, sőt meccset is nyertek: kezdésképp lett duón jutottak simán tovább, a végállomás végül nekik is ukrán párossal szemben érkezett el.

A fiúk párosainál a Pető Balázs (FBSE), Palkovics Péter egység kapott lehetőséget. A srácok az első fordulóban estek ki, két kiegyenlített szettet játszva szlovák riválisaikkal.

A vegyes párosok kategóriájában Pinke és Pető ír duón jutott túl az első körben, a másodikban viszont portugálok állították meg őket. Ágai és Pápai háromszettes küzdelemben estek ki angol ellenfeleikkel szemben.

A részletes eredmények ITT böngészhetők.

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.