Strandröplabda: a Gubik, Vasvári páros 9. lett az U19-es vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.18. 14:40
Címkék
Legjobb magyar párosként Gubik Hanna és Vasvári Zsófi a nyolcaddöntőig jutott a törökországi Dikiliben zajló U19-es strandröplabda világbajnokságon.

A fiúk és a lányok között is két-két páros képviselte a magyar színeket az U19-es strandröplabda világbajnokságon. Az előbbiek versenyében aBorbély Boldizsár, Veress Ákosés aPolgár Levente, Udvarhelyi Mártonegység lépett homokra, míg a lányok mezőnyében aVasvári Zsófi, Gubik Hannaés aKun Stefánia, Honti-Majoros Chiara kettős szerepelt a törökországi Dikiliben.Borbély Boldizsár, Veress Ákosés aPolgár Levente, Udvarhelyi Mártonegység lépett homokra, míg a lányok mezőnyében aVasvári Zsófi, Gubik Hannaés aKun Stefánia, Honti-Majoros Chiara kettős szerepelt a törökországi Dikiliben.

Vasvári Zsófi és Gubik Hanna Forrás: MRSZ
Vasvári Zsófi és Gubik Hanna Forrás: MRSZ

Vasvári Zsófi (balra) és Gubik Hanna  •  Forrás: MRSZ

Mind a négy páros a selejtezőben kezdett, azonban a főtáblára jutást egyedül a Gubik, Vasvári duónak sikerült kiharcolnia. (A selejtező után a főtáblán szereplő 32 duótnyolc négyfős csoportba osztották be.)

Vasváriék vereséggel indultak a csoportkörben, 2:1-re kikaptak a kanadai Glagau és Sorra párostól. Majd a svájci (Kernen, Bossart) és az argentin (Enriquez, Abdala) ellenfelüket is magabiztosan, két játszmában verték, így csoportmásodikként jutottak tovább a legjobb 24 közé.

A magyar lányok szombaton a következő akadályt is sikerrel vették: szetthátrányból felállva 2:1-re (13:21, 21:19, 17:15) felülmúlták az ukránUdovenkót és Kalcsenkót. Jöhetett a nyolcaddöntő a csoportgyőztes amerikai páros,Kubiak és Showalter ellen. Az első szettben még jól tartották magukat a mieink, azonban a végjáték a tengerentúliaké lett (19:21), majd a második etap már simábban alakult (13:21), ezzel az amerikai páros ment tovább két játszmában. Gubik Hanna és Vasvári Zsófi a kilencedik helyen végzett.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik