B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.08 19:30 Frissítve: 2021.10.13 19:39

Sportlövészet: negyedik a junior-vb-n a Hammerl, Mészáros duó

Negyedik helyen végzett a Hammerl Soma, Mészáros Eszter vegyes csapat a sportlövők perui junior-világbajnokságának 50 méteres összetett versenyszámában; a magyarok három arany- és egy ezüstéremmel zárták a viadalt.

A sportlövők limai junior-világbajnokságának záró napján is volt magyar érdekeltség az éremcsatákban. A puska 50 méter összetett, azaz 3 testhelyzet versenyszám mix csapatainak küzdelmeiben Hammerl Soma és Mészáros Eszter menetelt a bronzmérkőzésig, és ott maradt alul 33:27-re a cseh Jiri Privratsky, Veronika Blazickova kettőssel szemben.

Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat Forrás: ISSF

Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat  •  Forrás: ISSF

A fiatalok ezzel együtt minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a selejtezőből kiváló eredménnyel, 881 körrel az első helyen jutottak a középdöntőbe, melyben 585 körrel a negyedik helyen zártak, és így a bronzmeccsbe jutottak. A döntő is kevesen múlott, hiszen a németek 586 körrel végeztek, ugyanannyival, mint a csehek, csak a több belső tízes döntött a javukra, így ők mérkőzhettek meg az aranyért az 590 körrel továbblépő indiaiakkal.

A bronzmeccsig a páros mindkét tagja mindhárom testhelyzetben lőtt, ott azonban Hammerl és Blazickova csak állva, Mészáros és Privatsky csak térdelve bizonyíthatott. Az azonos helyzetben lövő párosok lövésenkénti eredményeit összehasonlították, a magasabb értékű kapott két pontot, döntetlen esetén egy pont járt a csapatoknak.

A kiélezett küzdelemben egyik duó sem tudott jelentősen ellépni a másiktól, felváltva vezettek a felek, a végén pedig a cseheknek jött ki jobban a lépés. 29:27-es cseh vezetésnél a bronzérem volt a tét, és Blazickova, valamint Privatsky is 10.7 körrel fejezte be a versenyt. Ezt a magyarok már nem tudták überelni, a negyedik helyen zártak. A másik magyar kettős, Bajos Gitta és Török Ferenc a kilencedikként végzett, a vébét végül a németek nyerték, miután fölényes, 31:17-es sikert arattak az indiaiak felett.

Összességében nagyszerű világbajnokságon van túl a magyar küldöttség Peru fővárosában, hiszen három arany- és egy ezüstéremmel zárta a viadalt. Kezdésnek a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter alkotta légpuskás trió 16:14-re győzte le az indiaiakat a 10 méteres csapatdöntőben, majd Hammerl Soma szerzett aranyérmet az 50 méteres fekvő versenyszámában. Két nap múlva Mészáros Eszter nyakába akasztottak ezüstöt az 50 méter puska összetettben mutatott teljesítményéért, aztán jött a Hammerl Soma, Kiss Viktor és Török Ferenc alkotta trió, és 46:44-re győzte le a franciákat ugyanezen versenyszám fiú csapatfináléjában. És elismerés illeti azokat a fiatalokat is, akik eljutottak az egyéni döntőig Limában. Mészáros a negyedik, Dénes a hetedik lett a légpuskások nyolcas döntőjében, a légpisztolyos fináléban pedig Komáromi Krisztina Panna, a 25 méter sportpisztolyosban Jákó Miriam végzett az előkelő hatodik helyen.

A Hammerl, Mészáros mix kettős bronzmeccse és a döntő:

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.