UP-info utanpotlassport.hu 2021.01.12 18:53 Frissítve: 2021.01.12 18:55

Röplabda: szombattól folytatódhatnak az utánpótlás-bajnokságok

A szövetség arról tájékoztatott, hogy január 16-tól folytatódhatnak a korosztályos röplabda-bajnokságok, amelyeknek a lebonyolítása több ponton is változik.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadta a Szakmai Kollégium javaslatait, így január 16-tól újraindulhatnak a korosztályos bajnokságok – áll a szervezet honlapján olvasható közleményben.

Szombattól újra lehet korosztályos bajnokikat játszani Forrás: hunvolley.hu

Szombattól újra lehet korosztályos bajnokikat játszani  •  Forrás: hunvolley.hu

A döntés értelmében az NB II-es felnőttbajnokság és az U21-es bajnokság elkülönül egymástól az alapszakaszban. A rájátszásig minden NB II-es felnőttcsapat kétszer találkozik egymással, az U21-es csapatok pedig egyszer. Utóbbi korosztályban a rájátszás lebonyolítása is változik.

A szövetség kiemeli, január 16-tól a csapatoknak lehetőségük van az elmaradt mérkőzéseiket pótolni, illetve az MRSZ ifjúsági és utánpótlás-, valamint versenybizottsága által január 23-ig kidolgozandó lebonyolítási rend szerint 2021 februárjától a bajnokságokban újra részt venni. Az elnökség a fentiekkel összhangban, a bajnokságok újraindítása érdekében módosítja a versenynaptárt.

A szövetség a korosztályos bajnokságokkal kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy:

„Az U15-ös és az U17-es bajnokságok első-, és másodosztályaiban, valamint a harmadosztály felsőházaiban arra törekedtünk, közel azonos mérkőzésszámmal rendelkezzenek a csapatok a pótlások után, hogy az osztályozókat jó eséllyel azok a csapatok játsszák, akiknek kell.

A korábban bevezetett enyhítéseket továbbra is fenntartjuk, így az U15-U17-U19-U21-es bajnoki mérkőzéseken nem előírás a minimum nyolc játékos beírása a jegyzőkönyvbe. Fontos azonban, hogy a mérkőzéstől való távolmaradást továbbra sem szankcionáljuk a korábban kiadott szabályozás betartása esetén, de pótlásukra a sűrű program miatt szinte egyáltalán nincs mód, így a távolmaradó csapat 3:0 (75:0) arányban elveszíti a találkozót.”

A versenykiírás módosításairól bővebb információ ITT érhető el.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.