Röplabda: szombattól folytatódhatnak az utánpótlás-bajnokságok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 18:53
Címkék
A szövetség arról tájékoztatott, hogy január 16-tól folytatódhatnak a korosztályos röplabda-bajnokságok, amelyeknek a lebonyolítása több ponton is változik.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadta a Szakmai Kollégium javaslatait, így január 16-tól újraindulhatnak a korosztályos bajnokságok – áll a szervezet honlapján olvasható közleményben.közleményben.

Szombattól újra lehet korosztályos bajnokikat játszani Forrás: hunvolley.hu
Szombattól újra lehet korosztályos bajnokikat játszani Forrás: hunvolley.hu

Szombattól újra lehet korosztályos bajnokikat játszani  •  Forrás: hunvolley.hu

A döntés értelmében az NB II-es felnőttbajnokság és az U21-es bajnokság elkülönül egymástól az alapszakaszban. A rájátszásig minden NB II-es felnőttcsapat kétszer találkozik egymással, az U21-es csapatok pedig egyszer. Utóbbi korosztályban a rájátszás lebonyolítása is változik.

A szövetség kiemeli, január 16-tól a csapatoknak lehetőségük van az elmaradt mérkőzéseiket pótolni, illetve az MRSZ ifjúsági és utánpótlás-, valamint versenybizottsága által január 23-ig kidolgozandó lebonyolítási rend szerint 2021 februárjától a bajnokságokban újra részt venni. Az elnökség a fentiekkel összhangban, a bajnokságok újraindítása érdekében módosítja a versenynaptárt.

A szövetség a korosztályos bajnokságokkal kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy:

„Az U15-ös és az U17-es bajnokságok első-, és másodosztályaiban, valamint a harmadosztály felsőházaiban arra törekedtünk, közel azonos mérkőzésszámmal rendelkezzenek a csapatok a pótlások után, hogy az osztályozókat jó eséllyel azok a csapatok játsszák, akiknek kell.

A korábban bevezetett enyhítéseket továbbra is fenntartjuk, így az U15-U17-U19-U21-es bajnoki mérkőzéseken nem előírás a minimum nyolc játékos beírása a jegyzőkönyvbe. Fontos azonban, hogy a mérkőzéstől való távolmaradást továbbra sem szankcionáljuk a korábban kiadott szabályozás betartása esetén, de pótlásukra a sűrű program miatt szinte egyáltalán nincs mód, így a távolmaradó csapat 3:0 (75:0) arányban elveszíti a találkozót.”

A versenykiírás módosításairól bővebb információ ITT érhető el.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik