UP-info utanpotlassport.hu 2022.06.24 08:00 Frissítve: 2022.06.24 08:10

Öttusa: Gyurka-ezüst és csapatarany a barcelonai junior Eb-n

Az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán Gyurka Márk Manó egyéniben ezüst-, Viczián Bencével és Koleszár Mihállyal csapatban pedig aranyérmet szerzett.

A női versenyzők után a magyar férfiak is kiválóan szerepeltek az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás Forrás: MÖSZ

A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás  •  Forrás: MÖSZ

A csütörtöki döntőben a végig remekül teljesítő Gyurka Márk Manó a harmadik helyről kezdhette meg a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás), melyben végül javítani tudott egy pozíciót, és bravúros ezüstérmet szerzett a győztes francia Ugo Fleurot mögött, valamint a harmadikként beérő, szintén francia Léo Bories előtt. A KSI fiatalja az U19-es korosztályban egyéni vb-bronzéremmel már büszkélkedhetett, most tovább bővítette a kollekcióját.

„Visszatekintve elképesztően nehéz időszakon vagyok túl – idézi Gyurkát a hazai szövetség honlapja. – Örülök, hogy sikerült összekaparnom magam belőle, és megmutatni, hogy mit tudok. Szoros verseny volt, minden pillanatban figyelnem kellett.

A négy magyar döntősből mindenki kitűnően versenyzett. A Trion SC-s Viczián Bence az ötödik, a KSI-s Koleszár Mihály a kilencedik, míg a mindössze 17 éves UTE-reménység, Tamás Botond a tizedik helyen ért célba, melynek köszönhetően a Gyurka, Viczián, Koleszár trió csapatban is Európa-bajnok lett.

Ezzel a váltóversenyek előtt már négyszer álltak dobogón a magyarok (háromszor annak a legtetején), hiszen szerdán Erdős Rita egyéniben, valamint Bauer Blankával és Eszes Noémivel csapatban is megnyerte a korosztályos kontinensviadalt.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.