Öttusa: Gáll András és Bauer Blanka nyert az U19-es válogatóversenyen

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 13:04
Címkék
Újabb válogatóversenyt rendeztek az U19-es öttusázók számára, és ahogyan a korosztály országos bajnokságán, úgy ezúttal is Gáll András és Bauer Blanka lett az aranyérmes.

Vasárnap a fővárosban rendeztek újabb válogatóversenyt – immáron a harmadikat – az idei korosztályos világeseményekre az U19-es öttusázók számára.

Gáll András minden számban az élmezőnyben zárt vasárnap Fotó: Buza Virág
Gáll András minden számban az élmezőnyben zárt vasárnap Fotó: Buza Virág

Gáll András minden számban az élmezőnyben zárt vasárnap  •  Fotó: Buza Virág

A fiúk mezőnyében a vívás a KSI-s Vajda Jánosnak sikerült a legjobban, aki 34 tussal fejezte be a versenyszámot, de az élmezőny tagja volt a Trion SC-t erősítő Gáll András is, aki a harmadik legjobb eredményt érte el. Gáll aztán az úszást megnyerte (2:06.13) és a kombinált számot is a leggyorsabban abszolválta (11:09.36), így nem volt kérdés, hogy az U19-es bajnoki címe után ezen a válogatón sem talál legyőzőre. Az ezüstérem a Volán Fehérvár színeiben versenyző Tárkányi Zsombor nyakába került, míg a dobogó harmadik fokára klubtársa, Jassó Zalán állt fel. Csapatban a két fehérvári fiú Kőszegi Kristóffal kiegészülve nyert a Budapesti Honvéd és a KSI alakulatai előtt.

Bauer Blanka ismét remekelt a laser runban Fotó: Bodrogi Tamás
Bauer Blanka ismét remekelt a laser runban Fotó: Bodrogi Tamás

Bauer Blanka ismét remekelt a laser runban  •  Fotó: Bodrogi Tamás

Ha az U19-es országos bajnokságból indulunk ki, akkor a leányversenyben sem született különösebb meglepetés. A BHSE akkor is győztes, még mindig csak 15 éves reménysége, Bauer Blanka a visszafogottabb vívása (13 gy-12 v) után az úszásban már a második legjobb időeredményt érte el (2:17.09), a kombinált számban pedig majdnem 40 másodperccel futott és lőtt jobban a többieknél (11:55.66), így megérdemelten végzett az első helyen. Az ezüstérmet a klubtársa, Dulai Kinga érdemelte ki, míg a Kőbánya SC-s Dobronyi Dorina a mezőnyben bemutatott legjobb vívás (19 gy-6 v) után végül a harmadikként zárt. Csapatban a Volán Fehérvár A jelű együttese Gyarmati Lili, Gyugyi Laura, Szalféter Nadin összetételben nyert a Lőrinc 2000 SE és a KSI fiataljai előtt.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik