B. Z. utanpotlassport.hu 2022.01.11 16:32 Frissítve: 2022.01.11 16:34

Országúti kerékpár: Olaszországban folytatja a 18 éves Lepold Zoltán

A 2021-es idényt a Green Riders színeiben töltő 18 éves országúti kerékpáros, Lepold Zoltán Antal az olasz Pedale Scaligero Verona csapatához szerződött.

A 18 éves Lepold Zoltán Antal szerződést kötött a veronai Pedale Scaligero csapatával, amely a 2022-es idénytől a General Store Essegibi F.Ili Curia kontinentális sorának fiókcsapataként funkcionál –  számol be a hazai szövetség honlapja, és arról tájékoztat, hogy az elsőéves U23-as versenyző január elején már ki is utazott Olaszországba.

Lepold Olaszországban folytatja Forrás: Lepold Zoltán Antal/Facebook

Lepold Olaszországban folytatja  •  Forrás: Lepold Zoltán Antal/Facebook

A 2021-es évad viszonylag jól sikerült a magyar kerekes számára, hisz korosztályában harmadikként zárt a hegyi ob-n, második lett a mezőny országos bajnokságon, ráadásként huszonnégy nemzetközi UCI versenynappal rendelkező ifjúsági versenyzőként ő volt az egyetlen hazai bringás, aki sikerrel abszolválta a juniorok flandriai országúti világbajnoki futamát.

„Óriási lehetőség kapujába érkeztem, és mindent meg is fogok tenni azért, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjek az olasz versenyek világába. Korán kezdődik a szezon és későn ér véget, tehát meglehetősen sok viadal vár rám, ami bizonyosan elősegíti majd a fejlődésem. Hiszem azt, hogy megfelelő edzésmunkával és az idény során mutatott teljesítménnyel lehetőségem nyílhat fentebb lépni egy osztállyal. Bízom benne, hogy hozzájárulhatok az új csapatom sikereihez. Köszönettel tartozom Stubán Ferencnek, aki rengeteget segített abban, hogy ez a szerződés megvalósulhasson” – nyilatkozott röviden a terveiről az ígéret.

A közelmúltban nem Lepold az egyetlen magyar fiatal, aki külföldön kapott lehetőséget a bizonyításra. Decemberben például a spanyol székhelyű EOLO-Kometa U19-es csapata szerződtette az egyaránt 16 esztendős Feldhoffer Bálintot és Pollner Balázst, így a már korábban odaigazolt Magyar Gergővel együtt három magyar fiatal fejlődik a spanyol alakulat soraiban.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.