N. D. utanpotlassport.hu 2022.01.22 17:55 Frissítve: 2022.01.22 18:45

Műkorcsolya: „Remek élmény volt a bemutatkozás” – Schermann Regina

Első alkalommal szerepelt felnőtt Európa-bajnokságon a 17 éves műkorcsolyázó, Schermann Regina, akit az eseményről és az őszi szezonról is kérdeztünk.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a 17 éves műkorcsolyázó, Schermann Regina pályafutása a múlt hét folyamán, ugyanis első alkalommal képviselhette ő a magyar színeket a nők kategóriájában felnőtt Európa-bajnokságon. Bár a produkciója – saját bevallása szerint is – felemásra sikeredett, összességében elégedetten idézte fel a négynapos tallinni kontinensviadal pillanatait.

 

Schermann Regina Forrás: MOKSZ

Schermann Regina  •  Forrás: MOKSZ

 

„A rövidprogramom a néhány apróbb hiba ellenére is jól sikerült, nagyjából úgy, ahogy elterveztem – kezdi szerényen az értékelést az első kör után a 22. helyen álló Schermann, aki az egyéni legjobb eredményét is megjavította a rövidprogram tekintetében. – A kűr már más téma, ott sajnos nem jött ki úgy a lépés; abban bőven maradtak pontok. Emiatt mondom, hogy a korcsolyázásommal kapcsolatban vegyesek az érzéseim, összességében viszont remek élmény volt a bemutatkozás, rengeteg tapasztalatot szereztem, amit a jövőben próbálok hasznosítani. Volt bennem izgalom, de inkább a pozitív fajtából; egyértelműen feldobott, hogy én is megmutathattam a tudásomat a jégen, ráadásul ilyen nagynevű versenyzők között. Az észtországi helyszín nem volt ismeretlen számomra, az esemény miatt azonban mégis olyan érzés volt bennem, amit korábban nem tapasztaltam még.”

A Jégkorszak SE fiatalja végül az összetett 23. helyét szerezte meg, és újabb versenyt pipálhatott ki a 2021-2022-es versenynaptárban. Ősszel sem tétlenkedett, legutoljára a decemberi a budapesti Mikulás-kupán állhatott dobogóra, a felnőttek között, nemzetközi mezőnyben.

„Remélem, hogy az évad második felében picit jobban fognak sikerülni a versenyek; mindig van hova fejlődni, én is erre törekszem. Nem állunk meg a munkával, ezután is maximális odaadással fogok dolgozni, hogy készen álljak a következő fellépésre.”

Sokat nem kell várnia erre Schermann-nak, hiszen január végén rendezik meg a junior műkorcsolyázók országos bajnokságát, amelyen ő is jégre fog lépni, a válogatók eredményének függvényében pedig akár junior és felnőtt világbajnokságon is bizonyíthat tavasszal.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.