UP-info utanpotlassport.hu 2021.04.30 15:21 Frissítve: 2021.05.05 17:13

Kézi: befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat

A hazai kézilabda-szövetség főként az edzéslehetőségek hiánya és a számos mérkőzéshalasztás miatt úgy döntött, hogy lezárja az utánpótlás-bajnokságokat.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai- és versenybizottsága a 2020/2021. évi valamennyi utánpótlás-versenysorozatát befejezetté nyilvánítja – áll a szervezet pénteki közleményében, hozzátéve, hogy az MKSZ a csapatok számára tornarendezési lehetőséget nyit meg a május 22. és június 30. közötti időszakra.

Befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat Forrás: pickhandball.hu

Befejezetté nyilvánították az utánpótlás-bajnokságokat  •  Forrás: pickhandball.hu

A döntés értelmében nem kerülnek megállapításra helyezések, nincsenek kiesők és feljutók az utánpótlás-bajnokságokban, és nem szerzett automatikusan jogot a 2021/2022. évi utánpótlás-bajnokságok I-II. osztályába egy sportszervezet sem.

A közlemény kiemeli, a következő évi utánpótlás-bajnokságok I-II. osztályaiban indulókról a szakmai és versenybizottság által megbízott ad hoc besoroló bizottság dönt.

A tornarendezési időszakról később tájékoztatnak.

„A bajnokságok kényszerű felfüggesztése miatt nagyon sok mérkőzés elmaradt, sok csapat edzeni sem tudott, így a bajnokságok azonnali újraindítása szakmailag sem lenne indokolható, és a szükséges számú mérkőzés sem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra – mondta a döntés hátteréről Rupp István, a szövetség versenyigazgatója. – Sok csapat azonban edzeni, majd játszani szeretne, ezért számukra versenylehetőséget biztosítunk a tornák által.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.