Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.07.23 16:27 Frissítve: 2020.07.23 16:55

Kézilabda: a 17 éves Ballai Borbála azt FTC felnőttcsapatával készül

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

Az ifjúsági kézilabda-válogatott EYOF-bronzérmes irányítójával, Ballai Borbálával lett teljes az FTC női NB I-es csapatának kerete a nyári felkészülésre. A 17 éves játékos tavasszal időnként már látogatta Elek Gábor együttesének edzéseit, de mostantól állandó vendégnek számít a nagyoknál.

„Hatalmas megtiszteltetésnek fogom fel ezt a lehetőséget, természetesen nagyon örültem neki – kezdte honlapunknak az FTC saját nevelésű játékosa. – Bevallom, volt bennem egy kis félelem, átfutott az agyamon, hogy elég leszek-e én ide… Most már azért nyugodtabb vagyok, az első pillanattól fogva nagyon jól érzem magamat.”

Ballai Borbála egyelőre tanulni jár az FTC NB I-es csapatának edzéseire Forrás: fradi.hu

Ballai Borbála egyelőre tanulni jár az FTC NB I-es csapatának edzéseire  •  Forrás: fradi.hu

Az FTC-hez családja által is kötődő fiatal – édesanyja, Szarka Éva a klub korábbi játékosa, jelenleg utánpótlásedzője, ikertestvére, Anna pedig hozzá hasonlóan jelenleg is a zöld-fehéreket erősíti – a mostani évadban is elsősorban a felnőtt NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban, illetve, ha a koronavírus-járvány nem szól közbe, az ifjúsági világbajnokságon kaphat lehetőséget. De az MTK Budapest elleni első edzőmeccsen a nagyok között is ott lehetett a kispadon.

„Egyelőre csak a statisztikát írtam, de önmagában az is hatalmas élmény volt, hogy leülhettem a kispadra. Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog, tudom, én tanulni vagyok itt. Az edzéseken megtapasztaltam, hogy egészen más a játék sebessége, a faltok erőssége, ezt a ritmust próbálom most felvenni.”

Az elmúlt évadban az FTC NB I/B-s csapatának legeredményesebb játékosa elmondta, az edzéseken minden csapattársa sokat segített neki, kiemelte poszttársát és egyik példaképét, Kovacsics Anikót, akitől már eddig is rengeteget tanult. Mindent összevetve egyáltalán nem meglepő tehát, hogy hosszú távon a Ferencvárosban képzeli el a jövőjét.

„Nagyon szeretném magamat bejátszani a Fradiba, de tudom, hogy ez nem most azonnal fog megtörténni. Egyelőre az NB I/B-ben kell fejlődnöm, utána pedig talán kölcsönben egy kisebb elsőosztályú csapatnál szerezhetnék rutint, és az után térhetnék vissza, mint például Háfra Noémiék. Még nem tudom, hogy lesz, egyelőre csak most kezdtem együtt edzeni a felnőttekkel, aminek minden pillanatát ki szeretném használni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.