Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.07.23 16:27 Frissítve: 2020.07.23 16:55

Kézilabda: a 17 éves Ballai Borbála azt FTC felnőttcsapatával készül

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

Az ifjúsági kézilabda-válogatott EYOF-bronzérmes irányítójával, Ballai Borbálával lett teljes az FTC női NB I-es csapatának kerete a nyári felkészülésre. A 17 éves játékos tavasszal időnként már látogatta Elek Gábor együttesének edzéseit, de mostantól állandó vendégnek számít a nagyoknál.

„Hatalmas megtiszteltetésnek fogom fel ezt a lehetőséget, természetesen nagyon örültem neki – kezdte honlapunknak az FTC saját nevelésű játékosa. – Bevallom, volt bennem egy kis félelem, átfutott az agyamon, hogy elég leszek-e én ide… Most már azért nyugodtabb vagyok, az első pillanattól fogva nagyon jól érzem magamat.”

Ballai Borbála egyelőre tanulni jár az FTC NB I-es csapatának edzéseire Forrás: fradi.hu

Ballai Borbála egyelőre tanulni jár az FTC NB I-es csapatának edzéseire  •  Forrás: fradi.hu

Az FTC-hez családja által is kötődő fiatal – édesanyja, Szarka Éva a klub korábbi játékosa, jelenleg utánpótlásedzője, ikertestvére, Anna pedig hozzá hasonlóan jelenleg is a zöld-fehéreket erősíti – a mostani évadban is elsősorban a felnőtt NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban, illetve, ha a koronavírus-járvány nem szól közbe, az ifjúsági világbajnokságon kaphat lehetőséget. De az MTK Budapest elleni első edzőmeccsen a nagyok között is ott lehetett a kispadon.

„Egyelőre csak a statisztikát írtam, de önmagában az is hatalmas élmény volt, hogy leülhettem a kispadra. Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog, tudom, én tanulni vagyok itt. Az edzéseken megtapasztaltam, hogy egészen más a játék sebessége, a faltok erőssége, ezt a ritmust próbálom most felvenni.”

Az elmúlt évadban az FTC NB I/B-s csapatának legeredményesebb játékosa elmondta, az edzéseken minden csapattársa sokat segített neki, kiemelte poszttársát és egyik példaképét, Kovacsics Anikót, akitől már eddig is rengeteget tanult. Mindent összevetve egyáltalán nem meglepő tehát, hogy hosszú távon a Ferencvárosban képzeli el a jövőjét.

„Nagyon szeretném magamat bejátszani a Fradiba, de tudom, hogy ez nem most azonnal fog megtörténni. Egyelőre az NB I/B-ben kell fejlődnöm, utána pedig talán kölcsönben egy kisebb elsőosztályú csapatnál szerezhetnék rutint, és az után térhetnék vissza, mint például Háfra Noémiék. Még nem tudom, hogy lesz, egyelőre csak most kezdtem együtt edzeni a felnőttekkel, aminek minden pillanatát ki szeretném használni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.