B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.06 16:12 Frissítve: 2019.11.06 16:13

Jégkorong: nemzetközi megméretéseken a korosztályos válogatottak

Az U20-as válogatott Franciaországban, az U18-as együttes Olaszországban hangol a világbajnokságok előtt, miközben az U17-esek itthon játszanak a szlovákokkal a nemzetközi héten.

Sűrű lesz a forgalom a hazai és külföldi jégpályákon a hét második felében: a korosztályos fiúválogatottak közül az U20-as, az U18-as és az U17-es gárda is pályára lép.

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra Forrás: MJSZ

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra  •  Forrás: MJSZ

A legidősebbek, a juniorok Franciaországban vesznek részt felkészülési tornán, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert vaujany-i megméretés az utolsó a decemberi, kijevi divízió I/B csoportos világbajnokság előtt.

A tornán a házigazda franciák mellett az olaszokkal és az egy osztállyal feljebb játszó szlovénekkel mérkőzik meg Vas Márton együttese, amely már túl van néhány mérkőzésen a mostani évadban: augusztus elején az U18-as amerikai válogatottal játszott edzőmeccset, a karlstadi Super Challenge Cupon pedig ötödik lett.

Szintén csütörtökön kezd az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott. Svasznek Bence együttese a hazai együttes mellett osztrákokkal és szlovénekkel meccsel. A háromnapos esemény a felkészülés egyik fontos állomás lehet az áprilisi, divízió I/B csoportos világbajnokság előtt, amelyen mindhárom riválissal találkozik a magyar csapat.

Az U17-es alakulat pedig pénteken és szombaton játszik egy-egy mérkőzést a szlovákok U16-os válogatottjával.

Az U20-as keret:
Kapus: Horváth Dominik (IOGJA), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Gáspár Levente (Vasas), Hadobás Zétény (Arlanda Wings, svéd), Kudor Bencegúz (MAC), Pokornyi Dávid (UTE), Szécsi Patrik (HK Budapest)
Csatárok: Almási Márk (Fehérvári Titánok), Ambrus Gergő (Fehérvári Titánok), Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Rétfalvi Kristóf (IOFJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Péter Donát (Augsburg, német), Sárdi Máté (Dukla Trencin, szlovák), Schlekmann Márk (MAC), Zsigmond Áron (UTE)

Az U18-as keret:
Kapusok: Antek Tamás (Debreceni HK), Ollári Zsombor (IOGJA)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Halmstad HHC, svéd), Kóger Balázs (IOGJA), Molnár Gergő (IOGJA), Szabó Kornél (Debreceni HK)
Csatárok: Ambrus Csongor (IOGJA), Banga Nándor (UTE), Bartók András (Debreceni HK), Farkas István Tamás (IOGJA), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Szalmás Bence (MAC), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Tóth Tamás (DVTK)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.