N. D. utanpotlassport.hu 2023.01.30 20:41 Frissítve: 2023.01.30 20:50

Gyorskorcsolya: az évad legfontosabb versenyei jönnek a junioroknak

A junior gyorskorcsolya-válogatott a következő hetekben Inzellben vesz részt az évad legfontosabb megméretésein: a fiatalok előbb a korosztályos világkupa-sorozat utolsó állomásán, majd a világbajnokságon állnak rajthoz.

November végén és december elején rendezték meg a finnországi Seinäjokiban a juniorkorú gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első és második állomását: az egymást követő hétvégéken öt magyar fiatal (Bödei Bálint és Sipos János, illetve Füzesy IlkaVancsó Rebeka és Bíró Hanna) is jégre állt, akik közül a lányoknál mindkétszer Bíró érte el a legelőkelőbb helyezseket, míg a fiúknál Bödei bizonyult a csapat legjobbjának. Fontos megjegyezni, hogy a viadalok utáni értékelőjében a vezetőedző Kóti Gábor hangsúlyozta, hogy Vancsó 15, Sipos pedig 16 esztendősen tudott helytállni az idősebbek között.

A fiatalok az azóta eltelt időben sem pihentek, 2022 végén a korosztályos országos bajnokságon húztak korcsolyát, majd Füzesy és Bödei a januári Universiadén (ami az egyetemisták világversenye) is bizonyíthatott. Érdekesség, hogy az ob-n nem mindegyik válogatott versenyző tudott nyerni, mivel Vancsót Palakovics Fanni, Sipost pedig Lukács Soma múlta felül a kategóriájában.

A következő két hétvégén rendezik az évad legfontosabb korosztályos gyorskorcsolyaversenyeit: a fiatalok a németországi Inzellben gyűlnek össze, hogy előbb a junior világkupa-sorozat harmadik, egyben utolsó állomásán mérjék össze a tudásukat. A sportolók azonban maradnak a helyszínen, február 10. és 12. között ugyanis a korosztály világbajnokságának is otthont ad a felső-bajorországi város.

A vb-t tavaly az ausztriai Innsbruck rendezte meg, az akkori magyar csapatból pedig Füzesy, Bödei és Vancsó idén is elindulhat; előbbi kettő az utolsó korosztályos világbajnokságán.

(A kiemelt képen: a magyar junior gyorskorcsolya-válogatott / Forrás: MOKSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.