Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2023.09.18 18:57 Frissítve: 2023.09.18 19:06

Cselgáncs: Vég Luca a junior-vb-n is megismételné az Eb-bravúrját

Sűrű és világversenyekben gazdag hónapokon van túl Vég Luca, a Ceglédi VSE 17 éves cselgáncsozója, aki az ifjúsági Eb-n ötödik, az EYOF-on bronzérmes lett, míg legutóbb, egy korosztállyal feljebb lépve, a juniorok Európa-bajnokságán bizonyított, és ötödikként zárt Hágában.

Mint arról beszámoltunk, a magyar fiatalok elmaradtak a várakozásoktól a junior cselgáncs Európa-bajnokságon, ugyanis érem nélkül, egy ötödik és két hetedik hellyel tértek haza a hollandiai Hágából. Ugyanakkor, ha valakit mindenképpen megilleti a dicséret, az a mieink legjobb eredményét elérő Vég Luca, aki ifjúsági korúként ért el bravúros ötödik helyet az 52 kilósok mezőnyében. A Ceglédi VSE reménysége ezt megelőzően saját korosztályában három világeseményen is tatamira lépett a nyáron: sorrendben az ifjúsági Eb-n ötödik helyen végzett, az EYOF-on bronzérmet nyert, míg az ifi vb-n a harmadik fordulóban esett ki.

Vegyes érzések kavarognak bennem, ha az egész nyaramat nézem. Elsősorban azért, mert az utolsó világversenyen, a junior Európa-bajnokságon sikerült a legjobb formámat hoznom, viszont előtte a saját korosztályomban mindenképpen maradt bennem hiányérzet

– kezdte a 17 esztendős Luca az Utánpótlássportnak. – A helyzet furcsaságához hozzátartozik az is, hogy a junior Eb eredetileg nem is szerepelt számomra a programban, csak tartalékként neveztek be, azonban az egyik magyar induló, Mamira Luca sérülés miatt kiesett ebben a súlycsoportban, így beugrottam a helyére, és próbáltam élni a nem várt lehetőséggel. Ráadásul kifejezetten nehéz sorsolást is kaptam Hágában, de szerencsére jól elkaptam a fonalat, sikerült komoly skalpokat begyűjtenem, két kiemeltet is legyőztem a szerb és a román lány személyében, és ezzel összejött a remélt bravúros szereplés. Alapvetően örülök az ötödik helynek, viszont a német lány ellen elvesztett bronzmeccs még mindig bosszant, mert tényleg karnyújtásnyira voltam az éremszerzéstől. Fiatal vagyok még ehhez a mezőnyhöz, fejben és taktikailag fel kell nőnöm erre a szintre.”

Vég Luca (kékben) ifjúságiként ötödikként végzett a junior Eb-n Forrás: EJU

„Az ifjúsági világversenyeken elért eredmények kapcsán már több negatív érzés kavarog bennem.

Természetesen, az EYOF-on megnyert bronznak nagyon örültem, hiszen az ötödik helyek után végre először felállhattam a dobogóra világeseményen. Fantasztikus volt a hangulat Mariborban, olyan volt az egész élmény, mintha miniolimpián vehettem volna részt

– mondta. – Előtte azonban az ifi Eb-n csak ötödik lettem Portugáliában, ott sokkal többet vártam magamtól. Mindenképpen érmet szerettem volna nyerni, de a bronzmeccset ezúttal is elrontottam. Aztán a zágrábi vb-n ráadásul kedvező sorsolást kaptam, majd jól is kezdtem az első két meccsen, de utána a harmadik körben a spanyol lánnyal szemben elkövettem egy végzetes taktikai hibát. Igyekszem tanulni, építkezni ezekből a kudarcokból, és mentálisan megerősödni, hogy a következő alkalommal elkerüljem az ilyen vereségeket.

A junior Eb után a tervek szerint az októberi világbajnokságán is elindulok az idősebek között. Igazából nincs vesztenivalóm, próbálom kiélvezni ezt, és azon leszek, hogy hasonló bravúrt tudjak produkálni, mint az Európa-bajnokságon.

(Kiemelt kép forrása: MOB-Média)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.