H. B. utanpotlassport.hu 2022.08.16 21:05 Frissítve: 2022.08.16 21:21

Birkózás: Angyal és Hajduch vigaszágas a szófiai U20-as vb-n

A szabadfogásúak keddi versenynapján Angyal Krisztián (92 kg) jutott a legtovább: kikapott a negyeddöntőben, ám az iráni legyőzője révén a vigaszágon folytathatja a szófiai U20-as birkózó-világbajnokságon. Hasonlóképpen járt Hajduch Nándor (86 kg) is, aki a nyolcaddöntőben alulmaradt az amerikaival ellenfelével szemben, ugyanakkor ő is megkapta a második esélyt a vigaszágon.

Az első napon nem termett sok babér a mieinknek, ugyanis egyedüli magyar résztvevőként a korosztályos Eb-ötödik Nagy Marcell (70 kg; Csepel TC-KIMBA) technikai tussal kikapott a junior Ázsia-bajnok, iráni Hoszejn Abbasz Mohammad Agajej elleni nyolcaddöntőben a szabadfogásúak mezőnyében, és ezzel búcsúzott a bolgár fővárosban zajló U20-as világbajnokságon.

Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n Forrás: UWW / MBSZ

Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n  •  Forrás: UWW / MBSZ

Ezután hétfőn három magyar szabadfogású versenyző lépett szőnyegre, közülük Angyal Krisztián (92 kg) jutott a legmesszebb. A Csepeli BC fiatalja előbb technikai tussal verte a dél-koreai Szejojun Csát a selejtezőben, majd 15–12-re győzött a kirgiz Kutman Tolobaldijev ellen a legjobb 16 között. A negyeddöntőben viszont a címvédő, felnőtt Ázsia-bajnok iráni Armihosszein Firozpurbandpej került az útjába, aki végül túl nagy falatnak bizonyult a magyar fiúnak, és technikai fölénnyel kikapott az ázsiaitól. Ezt követően az iráni a döntőig menetelt, így Angyal szerda délelőtt a vigaszágon folytathatja.

Hajduch Nándor (86 kg; Szarvasi BE) technikai tussal alulmaradt az amerikai Bennett Bergével szemben a nyolcaddöntőben. Azonban a vereség után ő is szerencsésnek bizonyult, az amerikai meg sem állt a fináléig, ezzel Hajduch is vigaszágas.

Nemes Bálint (74 kg; Haladás VSE-KIMBA) a selejtezőben kiesett a török Okan Tahtaci ellen.

A szerda délelőtti programban a lányok is megkezdik szereplésüket.

Szerda-csütörtök:
50 kg: nincs magyar induló, 55 kg: Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA), 59 kg: Borsos Viktória (Kispest NSI-KIMBA), 68 kg: nincs magyar induló, 76 kg: Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA).
Csütörtök-péntek:
53 kg: Matyi Vivien (ESMTK-KIMBA), 57 kg: Béres Adrienn (BHSE), 62 kg: Soliman Yasmine (PEAC-KIMBA), 65 kg: Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA), 72 kg: Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA).

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.