Birkózás: Angyal és Hajduch vigaszágas a szófiai U20-as vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 21:05
Címkék
A szabadfogásúak keddi versenynapján Angyal Krisztián (92 kg) jutott a legtovább: kikapott a negyeddöntőben, ám az iráni legyőzője révén a vigaszágon folytathatja a szófiai U20-as birkózó-világbajnokságon. Hasonlóképpen járt Hajduch Nándor (86 kg) is, aki a nyolcaddöntőben alulmaradt az amerikaival ellenfelével szemben, ugyanakkor ő is megkapta a második esélyt a vigaszágon.

Az első napon nem termett sok babér a mieinknek, ugyanis egyedüli magyar résztvevőként a korosztályos Eb-ötödikNagy Marcell(70 kg; Csepel TC-KIMBA) technikai tussal kikapott a junior Ázsia-bajnok, irániHoszejn Abbasz Mohammad Agajej elleni nyolcaddöntőben a szabadfogásúak mezőnyében, és ezzel búcsúzott a bolgár fővárosban zajló U20-as világbajnokságon.Nagy Marcell(70 kg; Csepel TC-KIMBA) technikai tussal kikapott a junior Ázsia-bajnok, irániHoszejn Abbasz Mohammad Agajej elleni nyolcaddöntőben a szabadfogásúak mezőnyében, és ezzel búcsúzott a bolgár fővárosban zajló U20-as világbajnokságon.

Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n Forrás: UWW / MBSZ
Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n Forrás: UWW / MBSZ

Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n  •  Forrás: UWW / MBSZ

Ezután hétfőn három magyar szabadfogású versenyző lépett szőnyegre, közülükAngyal Krisztián(92 kg) jutott a legmesszebb. ACsepeli BC fiatalja előbb technikai tussal verte a dél-koreaiSzejojun Csát a selejtezőben, majd 15–12-re győzött a kirgizKutman Tolobaldijev ellen a legjobb 16 között. A negyeddöntőben viszont a címvédő, felnőtt Ázsia-bajnok irániArmihosszein Firozpurbandpej került az útjába, aki végül túl nagy falatnak bizonyult a magyar fiúnak, és technikai fölénnyel kikapott az ázsiaitól. Ezt követően az iráni a döntőig menetelt, így Angyal szerda délelőtt a vigaszágon folytathatja.

Hajduch Nándor (86 kg;Szarvasi BE) technikai tussal alulmaradt az amerikai Bennett Bergével szemben a nyolcaddöntőben. Azonban a vereség után ő is szerencsésnek bizonyult, az amerikai meg sem állt a fináléig, ezzel Hajduch is vigaszágas.

Nemes Bálint (74 kg;Haladás VSE-KIMBA) a selejtezőben kiesett a törökOkan Tahtaci ellen.

A szerda délelőtti programban a lányok is megkezdik szereplésüket.

Szerda-csütörtök:
50 kg: nincs magyar induló,55 kg:Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA),59 kg:Borsos Viktória (Kispest NSI-KIMBA),68 kg: nincs magyar induló,76 kg:Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA).
Csütörtök-péntek:
53 kg:Matyi Vivien (ESMTK-KIMBA),57 kg:Béres Adrienn (BHSE),62 kg: Soliman Yasmine (PEAC-KIMBA),65 kg:Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA),72 kg:Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA).

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik