Akrobatikus torna: négy magyar érem a Budapesti Acro Cupon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.03. 19:03
Címkék
A rangos és népszerű Budapesti Acro Cupon egy ezüst- és három bronzérmet érdemeltek ki a fiatal magyar akrobatikus tornászok.

Három bronzérem mellett egy második helyet szereztek a magyar egységek a múlt hétvégén immár ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Acro Cup viadalon (BIAC)a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban– számol be a hazai szövetség.

Négy magyar érem született a Budapesti Acro Cupon Forrás: MATSZ
Négy magyar érem született a Budapesti Acro Cupon Forrás: MATSZ

Négy magyar érem született a Budapesti Acro Cupon  •  Forrás: MATSZ

A kétnapos megméretés első versenynapján a selejtezőket tartották. A rendkívüli részvétel miatt– nagyjából 350 sportoló– a kvalifikációs versenyek még vasárnap délelőtt is zajlottak.

Vincze Gábor szakági vezető tájékoztatása alapján a mieink kilenc finálés helyet gyűjtöttek be az utánpótláskorúak mezőnyében. A leány ifjúsági páros versenyben a BASE kettőse (Németh Luca, Kenyeres Zsófia) kombinált gyakorlatával 25.800 pontjával a harmadik helyen zárt. A 13-19 évesek között a leány csoportoknál az FTC és az Akro-Art SE vegyes csapata (Vadász Heléna, Tőgyi Lujza, Dimeth Szonja Nikolett) szintén kombinált gyakorlattal lett ezüstérmes 24.730 ponttal. A 12-18 évesek vegyes páros kategóriájában a Grassalkovich duója, Kőhler Csaba és Misnyovszki Mirtill (Grassalkovich SE) 20.850 pontot kapott, amely a harmadik helyhez volt elegendő, szintén kombinált gyakorlattal. Az ifjúsági vegyes párosoknál a BASE-TFSE közös duója, amelyet Márton Eszter és Müller Ronalin Khahoom alkotott, 23.850 ponttal szintén a harmadik pozícióban végzett (kombinált gyakorlat).A viadalon 12 ország 27 egyesülete vett részt.

„Nagyon jó és sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött. Nagy bravúr volt az éremszerzés, emiatt gratulálok minden érmesnek. Jelenleg a felkészülés elején vagyunk, a jövő évi Európa-bajnokság van a fókuszban, de elég sok egység szét lett szedve, így tényleg nagyon szép eredmények születtek”– értékelt Vincze Gábor.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik