Jégkorong: vasárnap kezd az U18-as válogatott a divízió I/A-s vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 09:01
null
A Svasznek Bence vezette U18-as jégkorong-válogatott vasárnap délután megkezdi szereplését a második vonalbeli világbajnokságon, méghozzá a hazai pályán szereplő dánok ellen. A szövetségi edző a torna előtt érdeklődésünkre elmondta, a magyar csapat fő célja, hogy megőrizze tagságát a divízió I/A-csoportban.

Tavaly erőn felüli teljesítménnyel harcolta ki a bennmaradást az U18-as fiúválogatott a divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat akkor a negyedik helyen végzett Franciaországban, ráadásul az elért eredmény értékét növelte, hogy a mieink a korosztály vb-történetében első alkalommal maradtak benn a másodosztályban.

Vasárnaptól a dániai Frederikshavnben ennek megismétlésére tesznek kísérletet az ifjúsági korosztály legjobb hazai hokisai.

„Most is ugyanaz a célunk, mint a múlt évben, vagyis a bennmaradás kivívása – mondta a várakozásokról Svasznek Bence szövetségi edző az Utánpótlássportnak. –

és eközben azon dolgozunk, hogy hosszú távon stabilizáljuk a korosztályos válogatott helyét ezen a szinten. Ez korántsem könnyű feladat, mert rendkívül szoros a mezőny a második vonalban. A felkészülés alatt a srácok világos üzenetet kaptak arról, hogy miként, milyen alapelvek mentén szeretnénk játszani a világbajnokságon. Az egész szezonban csakis a vébé volt a fókuszban, ahhoz igazítva építettük fel a stratégiánkat, a felkészülési tervünket. Azok, akik már a korábbi tornákon is velünk dolgoztak, taktikai szempontból sok újdonságot nem hallottak a világbajnokság előtt. Persze finomhangolásokra mindig szükség van, különösen az adott ellenféltől függően.”

A magyar válogatott közvetlenül a vb előtt három felkészülési meccset játszott: az elsőn 8–0-ra kikapott a későbbi vb-ellenfél németektől Salzburgban, majd a második egymás elleni találkozó 7–3-as vereséggel ért véget, míg a már Frederikshavnben tartott főpróbán a mieink 7–4-re verték a házigazda dánokat.

 – nyilatkozta Szongoth Döme, a válogatott hátvédje. – A vébé első meccsén újra a dánokkal találkozunk, és ismét hasonlóan agresszívan, dominánsan szeretnénk kezdeni, mint ahogyan indítottuk az edzőmeccset is. Mint mondtam, a felkészülési találkozókon rendre tettünk egy-egy lépést előre, most viszont az a cél, hogy a nyitó meccsre tovább javuljunk, és ne csak egy, hanem akár két szintet is ugorjunk előre játékban."

A divízió I/A-csoportos U18-as világbajnokság menetrendje:
Április 14., vasárnap:

Ausztria–Németország – 13:00
Magyarország–Dánia – 16:30
Ukrajna–Japán – 20:00
Április 15., hétfő:
Magyarország–Németország – 13:00
Japán–Ausztria – 16:30
Dánia–Ukrajna – 20:00
Április 17., szerda:
Magyarország–Ausztria – 13:00
Németország–Ukrajna – 16:30
Dánia–Japán – 20:00
Április 18., csütörtök:
Magyarország–Ukrajna – 13:00
Japán–Németország – 16:30
Dánia–Ausztria – 20:00
Április 20., szombat:
Ukrajna–Ausztria – 13:00
Magyarország–Japán – 16:30
Németország–Dánia – 20:00
A magyar válogatott  világbajnoki kerete:
Király OlivérGKOntario Hockey Academy, CAD
Pásztor ViktorGKTUTO Hockey FIN
   
Balogh ÁdámDFEHA19
Franyó KrisztiánDUJA
Lencsés DávidDKiekko-Vantaa, FIN
Nagy DominikDBoden HC, SWE
Prém ZsomborDUJA
Szongoth DömeDERC Ingolstadt, GER
Vén BendegúzDSödertälje SK, SWE
   
Almás ZétényFUJA
Antonijevic AleksanderFFEHA19
Barna OlivérFOakmoor Academy, USA
Fehér KolosFTPS, FIN
Laskawy FerencFUJA
Lobenwein BálintFBJA
Lőczi BarnabásFUJA
Mayer MarcellFUJA
Mester MátéFUJA
Nagy AndrásFUJA
Schmidt ÁgostonFTPS, FIN
Schwartz GergőFTUTO Hockey, FIN
Szongoth DománFKooKoo, FIN

(Kiemelt kép forrás: MJSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik