Vívás: Taivanen és Horváth győzött párbajtőrben a kadét ob-n

Vágólapra másolva!
2023.12.09. 19:46
Címkék
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a kadét párbajtőrözők és tőrözők országos bajnokságát. Párbajtőrben Taivainen Bence és Horváth Lotti, tőrben Zsögön Andor és Kollár Anna lett az aranyérmes.

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a kádétkorú párbajtőrözők és a tőrözők országos bajnokságát. A fiúk között párbajtőrben a Budapesti Honvéd versenyzője, Taivainen Bence állhatott fel a dobogó tetejére, a hunfencing.hu-nak azt nyilatkozta: „Hullámzóan szerepelek az idényben, ma is voltak nehéz pillanataim. De annak nagyon örülök, hogy ma sikerült ezeken túllépnem, és magyar bajnok lehettem. Jövőre Pozsonyban folytatódik a szezon, még nagyon sok munka vár rám, de azt remélem, hogy jó úton haladok.” A második helyen a Vasas vívója, Antal Máté Bálint végzett, míg a harmadik Kelemen Boldizsár (Budapesti Honvéd) és Petrovszki Áron (Budapesti Honvéd) lett.Taivainen Bence állhatott fel a dobogó tetejére, a hunfencing.hu-nak azt nyilatkozta: „Hullámzóan szerepelek az idényben, ma is voltak nehéz pillanataim. De annak nagyon örülök, hogy ma sikerült ezeken túllépnem, és magyar bajnok lehettem. Jövőre Pozsonyban folytatódik a szezon, még nagyon sok munka vár rám, de azt remélem, hogy jó úton haladok.” A második helyen a Vasas vívója, Antal Máté Bálint végzett, míg a harmadik Kelemen Boldizsár (Budapesti Honvéd) és Petrovszki Áron (Budapesti Honvéd) lett.

A lányok mezőnyében a még serdülő Horváth Lotti (FTC) győzött, megelőzve a második Rózsás Júliát (MTK Budapest), valamint a harmadik Kozma Laurát (Diósgyőri Vívó Egyesület) és Terhes Hannát (Diósgyőri Vívó Egyesület).

A kadét fiú tőrözők országos bajnokságát a budakalászi Zsögon Andor nyerte, a döntőben Sommer Marcellt (Budapesti Honvéd) legyőzve. Bronzérmes lett Orovecz Gergely (Budapesti Honvéd) és Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklósi TE).

A lányok között aranyérmes lett a Törekvés versenyzője, Kollár Anna, megelőzve csapattársát Szeverényi Sárát. A dobogó harmadik fokára Simon Borbála (Zalaegerszegi Vívó Egyesület) és Zhou Xinyao (Törekvés SE) állhatott föl.

KADÉT VÍVÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Párbajtőr
Fiúk:
1. Taivainen Bence (Budapesti Honvéd), 2. Antal Máté Bálint (Vasas), 3. Kelemen Boldizsár (Budapesti Honvéd) és Petrovszki Áron (Budapesti Honvéd).
Leányok: 1. Horváth Lotti (FTC), 2. Rózsás Júlia (MTK Budapest), 3. Terhes Hanna (Diósgyőri Vívó Egyesület) és Kozma Laura Éva (Diósgyőri Vívó Egyesület).
Tőr
Fiúk:
1. Zsögön Andor (Budakalász), 2. Sommer Marcell (Budapesti Honvéd), 3. Orovecz Gergely (Budapesti Honvéd) és Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklósi TE).
Leányok: 1. Kollár Anna (Törekvés SE), 2. Szeverényi Sára (Törekvés SE), 3. Simon Borbála (Zalaegerszegi Vívó Egyesület) és Zhou Xinyao (Törekvés SE).

A részletes eredmény ITT érthetők el.

(Kiemelt képünkön: Taivainen Bence Forrás: hunfencing.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik