Tenisz: Molnár Kitti a sérülése után tornagyőzelemmel nyitotta az évet

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 08:57
Címkék
A MOL Alapítvány által is támogatott Molnár Kitti (15) és Kántor Anna (17) párosa az elmúlt héten megnyerte a teniszezők négyes kategóriájú, junior ITF-tornáját Belgrádban. Az MTK Budapest fiatal kiválóságát, Molnárt nemrég térdsérülés hátráltatta, ezért számára külön öröm a remek évkezdet.

Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, megszületett az idei első magyar nemzetközi tornagyőzelem a teniszezők között, amelyKántor Anna(17)ésMolnár Kitti(15) nevéhez fűződik. Az MTK Budapest fiatal játékosai a Belgrádban rendezett, négyes besorolású junior ITF-torna párosversenyszámában diadalmaskodtak.Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, megszületett az idei első magyar nemzetközi tornagyőzelem a teniszezők között, amelyKántor Anna(17)ésMolnár Kitti(15) nevéhez fűződik. Az MTK Budapest fiatal játékosai a Belgrádban rendezett, négyes besorolású junior ITF-torna párosversenyszámában diadalmaskodtak.

Molnár Kitti tornát nyert párosban Belgrádban Forrás: MTSZ
Molnár Kitti tornát nyert párosban Belgrádban Forrás: MTSZ

Molnár Kitti (a képen) és Kántor Anna juniortornát nyert párosban Belgrádban  •  Forrás: MTSZ

„Jó felkészülési időszakon vagyok túl, így bíztam benne, hogy ezt már az év első tornáján sikerül bebizonyítani– kezdte Molnár Kitti az Utánpótlássportnak.– Azonban Szerbiában nagyon rossz körülmények fogadtak minket, nem volt könnyű dolgunk, de szerencsére megbirkóztunk ezekkel, éskifejezettenjól ment a játék.Ez volt az első tornagyőzelmem a J4-es szinten, ezért még jobban örültem a sikerünknek. Tavaly nyáron indultunk először közösen Annával, akkor rögtön az első tornánkon az elődöntőig jutottunk. Most is gyorsan megtaláltuk az összhangot, játékban is jól kiegészítjük egymást."

A párosban aratott siker mellett egyesben a legjobb négyig jutott Belgrádban. (Míg párospartnere, Kántor a döntőig menetelt.)

„Nem számítottam rá, hogy ilyen jól fog menni a tenisz, mert novemberben még térdsérüléssel bajlódtam, begyulladt a porc mindkét térdemben, ami miatt három hetet pihennem kellett. Szerencsére sikerült megoldani a problémát, és mostanra újra maximális intenzitással tudok edzeni. Annak külön örülök, hogy– a páros mellett– egyesben eljutottam az elődöntőig. Csupán a későbbi tornagyőztestől, a montenegrói Ratkovicstól kaptam ki a döntőbe jutásért, aki ráadásul két évvel idősebb nálam. A változatos játékstílusa nem feküdt nekem, mire ráéreztem a ritmusra, elment az első szett, és onnanrendkívül nehéz lett volna fordítani. A meccs képe a második játszmában már biztatóbb volt, de végül 6:2, 6:3 lett a vége."

Molnár Kitti (balra) és Kalmár Anna Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Molnár Kitti (balra) és Kalmár Anna Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Molnár Kitti (balra) és Kalmár Anna  •  Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

A következő hetekben az itthoni edzésmunkáé, illetve a magyar versenyeké lesz a főszerep.

„Fizikailag szeretnék még jobb formába kerülni, majd a Mesterversenyen, valamint a magyar bajnokságon minél jobban teljesíteni"– fogalmazott a tehetség.

Kittit a MOL Alapítvány is segíti a karrierjében, és a támogatásból a versenyekkel járó útiköltségeit igyekszik finanszírozni.

 

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik