Gyermeknapi meglepetés a sport és pünkösd jegyében

ZSUPPÁN BEÁTAZSUPPÁN BEÁTA
Vágólapra másolva!
2004.06.01. 14:39
Címkék
Ha egy hat-hét éves gyermek futballozni kezd, szinte biztos, hogy az a legnagyobb vágya: egy igazi stadionban rúghassa a labdát, mint a "nagyok". Az álom néhány órára valósággá vált a zalaegerszegi új ZTE-stadionban, ahol majdnem 100 utánpótlás focista rúgta a bőrt az e.on Pünkösd-kupán.
Csöppségek az öltözőfolyosón...
Csöppségek az öltözőfolyosón...
Csöppségek az öltözőfolyosón...
Csöppségek az öltözőfolyosón...
Csöppségek az öltözőfolyosón...
Csöppségek az öltözőfolyosón...
A nem mindennapi megmérettetésre több mint tíz Zala megyében működő csapat fogadta el a meghívást. A mérkőzések este fél hatkor kezdődtek, hogy nyolc óra körül felkapcsolhassák a nagy reflektorokat és a meghatott gyerkőcök valóban úgy érezzék magukat, mint egy igazi, nagy meccsen. Kiss Norbert, az e.on ZTE FC U11-es csapatának vezetőedzője a Nemzeti Sport Online-nak elmondta:
"Régóta terveztük, hogy meglepjük ezzel a gyerekeket. Most, amikor láttuk mekkora örömet szereztünk nekik, csak azt az egyet bánjuk, hogy nem előbb tettük ezt meg. Minden évben igyekszünk a sport jegyében tölteni a nemzetközi gyermeknapot. Utánpótlás vezetőedzőként ez a nap nekem nagyon fontos, hiszen ilyenkor én is adhatok valamit a »saját gyerekeimnek«, meg hát nem utolsó sorban a többi csapatban futballozóknak is."

A kupát – mint minden egyes ilyen megmozdulást Zalaegerszegen – ezúttal is az e.on Hungária Rt. támogatta. Mint ismert, az energiavállalat nemcsak a felnőttcsapat mögött állnak főszponzorként, hanem amióta szerződést kötöttek a zalaegerszegiekkel, töretlenül támogatják az utánpótlásban futballozó csapatokat, korosztálytól függetlenül. Farkas Ferenc, az e.on ZTE FC Rt. igazgatósági tagja szerint természetes, hogy kérés nélkül támogatják a hasonló kupákat.
"Sokszor nyilatkoztam már, hogy az e.on Hungária Rt. nemcsak a felnőttek támogatását tartja fontosnak. Ezekből a lurkókból lehet majd a jövőbeni tehetséges labdarúgók egy része. Ha őket nem vesszük a szárnyaink alá, akkor hogyan várhatjuk, hogy valamikor ugyanolyan elismeréssel szólnak a világban a magyar fociról, mint mondjuk 30-40 évvel ezelőtt. Amikor megláttam a fiúkat, hogy mennyire átérezték annak hangulatát, hogy a stadionban futballozhatnak, ahova eddig csak vendégként érkeztek az e.on ZTE mérkőzéseire, szinte magam is gyereknek érzetem magam és elérzékenyültem. Ezek a kisgyerekek még olyan hévvel és lendülettel, megszállottan játszanak, amelynek ha csak 40 százaléka megmarad felnőtt korukra, akkor már nyert ügyünk van. Nagy öröm számomra, hogy személyesen is itt lehettem ezen a kupán, nem is beszélve arról, hogy támogatásunkkal hozzájárulhattunk a különleges pünkösdi és gyermeknapi ajándékhoz" – fejezte be Farkas Ferenc.

...és a pályán
...és a pályán
...és a pályán
Scheiner Ádám, a keszthelyi csapat ifjú tehetsége szerint igazi meglepetés volt, hogy a nagy stadionban mérkőzhettek meg a többi csapattal.
"Apukámmal már voltam itt sokszor meccsen. Akkor én is rúgtam már itt a labdát, de csak gondolatban. Nem is mertem arról álmodni, hogy ilyen kicsi koromban tényleg itt lehetek ebben a nagy stadionban. Az is nagyon tetszett, hogy felkapcsolták a nagy villanyt és olyan volt ez, mint a tévében. Nagyon jó volt itt lenni."

Ezen a kupán mindenki nyert, örök emlék volt a gyerekek számára a nem mindennapi helyszín. Néhány ifjú futballista az öltözőben azt mondta: kár, hogy le kellett jönni a pályáról és véget ért ez a torna, mivel most hiába sötétedett be, a reflektoroknál addig rúghatták volna a bőrt, amíg reggel nem lesz. Talán majd legközelebb…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik