Szabó Rezső-emléktorna

ZSUPPÁN BEÁTAZSUPPÁN BEÁTA
Vágólapra másolva!
2004.01.29. 15:11
Címkék
Idén már 22. alkalommal rendezték meg azt a nemzetközi utánpótlás tornát, melyet három évvel ezelőtt Szabó Rezsőről neveztek el. A szakmai vezető halála után így kívántak tisztelegni az egykori utánpótlásedző előtt.
Egy parázs jelenet a tornáról
Egy parázs jelenet a tornáról
Egy parázs jelenet a tornáról
Egy parázs jelenet a tornáról
Egy parázs jelenet a tornáról
Egy parázs jelenet a tornáról
A kétnapos utánpótlástornára a környező országokból, valamint a Dunántúlról és a fővárosból érkeztek 15 és 19 éves korosztályban futballozó gyerekek. A játékosok közül többen panaszkodtak: például Lendván nincs palánkos tornaterem és ez gátolta a fiatalokat a gyorsaságban. "Lendván nincsen ilyen palánk – mondta Julian Lebar, Lendva U19-es edzője. – Szerintem az első két meccset kizárólag azért veszítettük el, mert akadályozott minket a palánk a megszokott gyors mozgásunkban. Különben más gond nem lett volna, mert nagyon összeszokott csapat vagyunk, hiszen egészen kicsi, hatéves korunk óta együtt játszunk."

Kovács Jenő, az e.on ZTE FC utánpótlás-szakágvezetője elmondta: "Az ilyen jellegű tornák nagyon fontosak. A Szabó Rezső-emléktorna különösen fontos, hiszen a téli időszakban a felkészítés előtt jó kis megmérettetés a nemzetközi és hazai csapatokkal való összecsapás. Látom a gyerekeken is, hogy nagyon élvezik a mérkőzéseket. Ez a torna egyébként minden évben nagyon jól sikerül és ezért szívesen is fogadják a meghívásunkat a környező országok csapatai. Idén horvátországi, szlovéniai, szlovákiai csapatok érkeztek hozzánk a szomszédból. Bár mindig azt mondják a szakmai vezetők, hogy az eredmény még ilyenkor nem számít, de azért én titkon bízom abban, hogy valamelyik korosztályban az e.on ZTE csapatánál marad a kupa."

Az U19 korosztály egyik nagy zalai reménysége, Ágoston Szilveszter nem volt túl elégedett saját és csapata teljesítményével. "Úgy érzem nem úgy játszunk ahogyan azt magunktól is elvártuk volna – mondta. – Nálam közrejátszik az is, hogy eléggé hosszú ideig voltam sérült, meg is műtötték a térdemet. Szerencsére olyan hatalmas nagy gond nincsen, de azért megviselt a kihagyás. Természetesen ezzel nem akarom magamat védeni, azért én sem hoztam a formámat. Talán a következő tornán végül az első helyen végzünk, ezúttal ez már nem fog összejönni."

Az utánpótlás-labdarúgás támogatásában nem látnak túl nagy fantáziát a multinacionális cégek. Zalaegerszegen az utánpótlás szponzorálását tekintve szerencsés helyzet alakult ki, hiszen az e.on Hungária Rt. folyamatosan támogatja a jövő nagy reménységeit. Farkas Ferenc, a ZTE FC Rt. igazgatósági tagja szerint sehol a világon nem támogatják szívesen az utánpótlás korosztályt. "A nagy cégek és minden egyes vállalkozás a reklámértéket nézi, az utánpótlásmeccsekre pedig a megszállottak és a családtagok járnak, ezért nem túl nagy a megjelenés értéke. Mi viszont azon az állásponton vagyunk, hogy az alapoknál kell elkezdeni a támogatást, hiszen akkor van esély arra, hogy kinevelünk olyan futballistákat, akik majd a válogatottságig vihetik."

A Szabó Rezső-emléktornát végül mindkét korosztályban a Győri ETO nyerte meg. A zalai csapat játékosai azonban megfogadták, hogy jövőre Zalaegerszegre kerül mindkét korosztályban a serleg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik