Úszó Eb: Lehet, picit túlvállaltam magam – Hosszú Katinka

Vágólapra másolva!
2022.08.16. 20:12
null
Hosszú a pillangóval zárt kedden (Fotó: MTI)
A Rómában zajló úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján a háromszoros olimpiai bajnok úszónk sűrű programot teljesített, amelynek végére nagyon elfáradt.

 

Hosszú Katinka kedd délelőtt a női 200 méter előfutamával kezdett, majd a 4x200-as vegyes gyorsváltóban is úszott – mindkettővel továbbjutott. A délutáni programban előbb a 200 vegyes döntőjében zárt a nyolcadik helyen, majd a 200 pillangó elődöntőjében a hatodik, összesítésben a 13. lett. A napot záró vegyes gyorsváltó döntőjében már nem úszik, így a pillangó után értékelte napját az M4 Sportnak.

„Lehet, hogy túlvállaltam magam mára picit, de nem tudom, hogy mennyivel lett volna jobb, ha ma délelőtt nem úszom. Úgy voltam vele, hogy ezt a tétet megteszem, aztán végül így jött ki. Sajnos már a világbajnokságra is nagyon gyors felkészülést kellett csinálni, nem volt idő visszaállni, hanem próbáltuk tartani a formát, ami nem igazán sikerült. Már a vébén sem volt igazi a formám, úgyhogy ez így elég nehéz volt. De úgy látom, hogy ez azért sokakon meglátszik. A fiatalok azért elég jól úsztak nálunk, úgyhogy ez nagyon pozitív dolog, de hát nekik kell is a versenytapasztalat, a versenyzés. Én most a mai nap nagyon elfáradtam, főleg a végén a 200 pillangóra” – összegezte keddi napját Hosszú.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik