Úszás: Verrasztó Dávid jó idővel nyert 400 vegyesen

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 20:54
null
Verrasztó Dávid jó idővel nyert Rómában (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Verrasztó Dávid kifejezetten jó idővel győzött Rómában 400 vegyesen a Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű nemzetközi úszóversenyen.

Megígérte – megcsinálta.

Verrasztó Dávid július végén a Négy Nemzet versenyen 4:14-et úszott 400 vegyesen. Hogy győzött, nem volt meglepetés, és a hosszú kihagyás miatt az időeredménye is jónak számított. Ám ő elégedetlen volt.

„Rómában ennél jobbat szeretnék” – mondta akkor.

Tudtuk, hogy nem beszél a levegőbe, sohasem volt rá jellemző az alaptalan ígérgetés, csak éppen ezúttal azt nem tudtuk, milyen munkát is végzett a koronavírus-járvány idején. Hogy dolgozik tisztességesen, azt többen is állították, ám a megerősítést ennek kapcsán valójában szerdán kaptuk meg, amikor Verrasztó Dávid magabiztosan nyerte meg a római Hét Domb elnevezésű nemzetközi viadalon a négyszáz vegyest – 4:12.66-os idővel.

„Dávid nagyon magabiztos volt, látszik, hogy jó kondiban van, no meg azért azzal jobb, ha mindenki tisztában van, hogy egy négyszáz vegyest nem lehet viccből leúszni – mondta el a helyszínen tartózkodó szövetségi kapitány, Sós Csaba. – Végig rendes tempószámmal haladt, a fordulókat jól megcsinálta, és még maradt is ebben az úszásban. Ha valaki megszorította volna, még ennél is jobb időre lett volna képes.”

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a kapitány elégedetlen lett volna a világbajnoki ezüstérmes szerdai teljesítményével, azt viszont mindenképpen, hogy az úszók tényleg ki vannak már éhezve a versenyekre.

„Volt itt két verseny egymás után, s lám, már a másodikon jobbat ment Dávid, de a négyszáz vegyesen harmadik fiatal Török Dominik is jobbat úszott, mint a Margitszigeten július végén. Csak legyenek már versenyek, szépen egymás után” – fogalmazta meg mindenki kívánságát Sós Csaba.

A kapitány egyébként kicsit rendezői szemmel is figyeli a római viadalt, így gondosan szemügyre vette az eredményhirdetési ceremóniát, a medence körül uralkodó állapotokat. Tőle tudjuk, hogy délelőttönként a hölgyek és a férfiak számára külön etapban rendezik meg az előfutamokat, és azt is, hogy a dobogóhoz az érintettek már maszkban vonulnak, az érmeket kesztyűs kézzel nyújtja át nekik a kiválasztott ember, de nem akasztják a versenyzők nyakába a medáliákat, ezt – ha akarja – saját magának teheti meg a sportoló.

A viadal további sajátossága, hogy nem előfutamokat és döntőket rendeznek Rómában, hanem a nevezési idők alapján időfutamokba sorolják az indulókat – a verseny az olaszok országos bajnoksága is egyben.

ÚSZÁS, HÉT DOMB NEMZETKÖZI VERSENY, RÓMA
MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ EREDMÉNYEK

Férfiak. 100 m hát:
1. Mewen Tomac (francia) 53.29, ...16. Földházi Dávid 56.52. 400 m vegyes: 1. Verrasztó Dávid 4:12.66, ...3. Török Dominik 4:19.30. 800 m gyors: 1. Gregorio Paltrinieri (olasz) 7:40.22, ...7. Gyurta Gergely 8:00.02.
Nők. 100 m gyors: 1. Federica Pellegrini (olasz) 54.33, ...8. Verrasztó Evelyn 56.44, ... 17. Szőke Zita 57.05. 100 m pillangó: 1. Ilaria Bianchi (olasz) 58.73, ...9. Szilágyi Liliána 1:00.45, ...11. Verrasztó Evelyn 1:00.69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik