MTI/ CS. B. 2021.09.24 11:35 Frissítve: 2021.09.24 12:34

Úszás: új edzője van Kenderesinek, de még nem publikus, ki az

Még mindig nem lehet tudni, hogy korábbi edzője, Tari Imre nyugdíjba vonulása után kinek az irányításával készül majd Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki érmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó.

 

Még mindig nem lehet tudni, hogy a jövőben kinek az irányításával készül majd Kenderesi Tamás (Fotó: Tumbász Hédi)
Még mindig nem lehet tudni, hogy a jövőben kinek az irányításával készül majd Kenderesi Tamás (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A pécsiek 24 éves sportolója az M4 Sport péntek délelőtti Sporthíradó című műsorában elárulta: a szakember már megvan, de hivatalos közleményt ezzel kapcsolatosan még nem adott ki a csapata, ezért ő is titokban tartja az információt.

„Már korábban is szó volt arról, hogy ő egyébként megfelelő lenne, és közben el is kezdtem vele a közös munkát. A héten egyszer-kétszer lejártam hozzá edzésre, a jövő héten pedig ténylegesen megkezdjük a közös munkát" – nyilatkozta Kenderesi. Hozzátette: a hivatalos bejelentés nem rajta múlik, hanem a csapatától függ, de tudomása szerint jövő héten nyilvánosságra hozzák.

Kiemelte: a tokiói olimpiára való ötéves felkészülés fizikailag, még inkább mentálisan vett ki sokat belőle, de úgy érzi, hogy végre kellően ki tudta magát pihenni.

„A felkészülés során ritkán tudtam találkozni a családtagjaimmal, barátaimmal, de ezeket időközben már bepótoltam" – mondta. Hangsúlyozta: a felkészülés végén és az olimpia után nem volt meg benne a kellő vízérzés, ami mostanra már visszajött, és új edzőjével is abban maradtak, hogy akkor jövő hét folyamán belevágnak a munkába.

A célokkal kapcsolatban elmondta: kicsit fájó neki, hogy most hosszabb alapozó időszak vár rá, mert lesz ugyan év végén Európa-bajnokság és világbajnokság is, amelyekre szeretne kijutni, és ott a maximumot nyújtani, de azok rövidpályás világversenyek lesznek, ő pedig az ötvenes nagymedencében érzi igazán otthonosan magát. Abban viszont csak májusban rendeznek legközelebb vb-t.

Kenderesi edzéseit eddig Tari Imre irányította, akiről az úszó elmondta, hogy néha a jövőben is ellátogat majd az edzéseire, számít is a jelenlétére, egy közös horgászat alkalmával pedig szeretné átbeszélni vele azokat a dolgokat, amik mostanában történtek.

A riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmes Kenderesi Tamás ugyanebben a számban negyedik lett Tokióban.

(MTI)

2021.10.15 18:10:15

Úszás KOVÁCS ERIKA

Gyurta Dániel és Kapás Boglárka után Milák Kristóf is mesterének választotta a 43 éves edzőt.

2021.10.01 19:59:25

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Kezdem megérteni és elhinni, mit értem el” ● „Haragszom Turi Györgyre!” ● „Szerettem úszni”.

2021.09.25 20:45:16

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A harmadik évezred professzionális versenysportja azonban nem a harmónia világa, hanem testet-lelket folyamatos próbára kényszerítő, kimerítő hajsza, ami óhatatlanul konfliktusokat szül.

2021.09.20 11:24:53

Úszás SZABÓ GÁBOR

Az olimpiai bajnok Csik Ferenc nagy hatású beszéde az 1938-as eucharisztikus kongresszuson.

2021.09.11 21:10:42

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kötelező gratuláción túl egyetlen szót sem ejtett a legyőzőjéről, saját magáról ellenben kijelentette: bár eredetileg úgy tervezte, visszavonul, de ezt vesztesen nem teheti meg, folytatja az atlantai olimpiáig.