Úszás: „Mondhatni, a 200 pillangó zsebben van” – Milák Tokióról

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 14:31
null
Milák Kristóf magabiztos (Fotó: Tumbász Hédi)
A 21 éves világbajnok és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf az országos bajnokságon hat aranyérmet szerzett, 100 pillangón országos csúcsot, míg 200 pillangón világcsúcshoz közeli időt úszott. Ez azért is bámulatos eredmény, mert a koronavírus-fertőzése óta gyakorlatilag csak januártól végez teljes értékű munkát. A Digi Sport híradójának elárulta, melyik számban tekinti ő saját magát is tokiói favoritnak, és melyik az, amelyikben még javulni szeretne.

 

„Igazából nekem akkor van jó kedvem, hogy ha jól tudok teljesíteni. És ez igaz a versenyre és az edzésre is. Szerintem már nekem is kellett fejben egy olyan versenyzés, ahol kiadom magamból, amim van, és tényleg, ezeket az időket azért úszom, hogy magamat megnyugtassam, meg a körülöttem lévőket, és akkor ezzel mindenki jól jár" – nyilatkozta az ob-n mutatott remekléséről a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Milák Kristóf.

Milák legközelebb a májusi Európa-bajnokságon áll rajthoz, amelyen a tervek szerint nyolc egyéni és két váltószámban méretteti meg magát. De úgy néz ki, ezt a döntést még ő sem igazán gondolta át. „Vagy nagyon buta voltam, vagy nagyon bátor, hogy bevállaltam ennyi számot, de nem vagyok az a nagyon félős ember. Kíváncsi vagyok, hogy amit eddig gyakoroltam itthon egy ob-n, azt most európai szinten mennyire tudom teljesíteni, mennyire fogom kibírni" – jegyezte meg a Budapesti Honvéd kiválósága.

Az Eb után pedig jöhet az olimpia, ahol az úszó már csak a fő számaira összpontosít majd. „Az olimpián csak kevesebb számban fog indulni, hiszen nem érdemes kockáztatni. Ott minden rajthoz állás vérre megy" – fogalmazott Selmeci Attila, az úszó edzője.

Milák Kristóf önbizalmával pedig semmi gond nincsen, bár ez nem meglepő, hiszen ő a 200 pillangó világbajnoka és világcsúcstartója. „A kettő pille, mondhatni, zsebben van– jelentette ki magabiztosan arra a kérdésre, hogy mire számít az olimpián. –Ami a nagyobb kihívás lesz, az nem a 200, hanem a 100 pille egyértelműen, ott még van mit bepótolnom, függetlenül attól, hogy most 50.47-et sikerült úsznom."

Milák jelenleg a Duna Arénában edz, majd április közepétől Tenerifén folytatja a felkészülést. A budapesti úszó Európa-bajnokság május 10-én kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik