Úszás: Bohus Richárd is pozitív lett, Bernek állásfoglalást kér

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 18:20
null
Bohus Richárd tesztje is pozitív lett (Fotó: Tumbász Hédi)
Pozitív lett a koronavírustesztje Bohus Richárdnak is. A világbajnoki bronzérmes úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt, s bár csodálkozott ezeken, gondolt a fertőzésre is, de hogy valóban elkapta a vírust, azt csak a második teszt igazolta.

Múlt héten nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén. Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam” ­– mondta el a Nemzeti Sportnak Bohus Richárd.

A BVSC úszói egyébként magaslati edzőtáborban voltak még március első felében is, Erzurumban Bohus szobatársa Bernek Péter. A rövid pályás világ- és Európa-bajnok versenyzőnek mindkét tesztje negatív lett, mégsem kezdi meg a felkészülést.

Jeleztem a Magyar Úszószövetségnek, hogy szeretnék állásfoglalást kérni egy járványügyi szakembertől, hiszen a klubtársaim közül ketten is pozitív teszttel rendelkeznek, ráadásul Bohus Ricsivel egy szobában laktam Erzurumban. Én jól vagyok, de egyelőre kivárok” – nyilatkozta az ügyben Bernek Péter.

Mint megírtuk, előbb Kapás Boglárka, majd Kozma Dominik és Horváth Dávid ismerte el, pozitív lett a tesztjük. Úgy tudjuk, hogy tucatnál is több esetben hozott hasonló eredményt a második vizsgálat. Az érintettek között edző is található. Mivel többeknél kétes eredménnyel járt a második teszt, harmadik mintavétel következik.

További részletekről itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik