K. T. I. 2020.03.31 12:49 Frissítve: 2020.03.31 18:35

Úszás: Kapás Boglárka is elkapta a koronavírust

Kapás Boglárka hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához kötelezően előírt két tesztje közül a második pozitív lett, vagyis ő is megfertőződött a koronavírussal. A világ- és Európa-bajnok sportoló hozzátette, jelenleg tünetmentes, de ez is csak azt bizonyítja, hogy muszáj mindenkinek elővigyázatosnak lennie: tünetek nélkül is megfertőzhet bárki bárkit.

Kapás Boglárka is megfertőződött a koronavírussal (Fotó: Derencsényi István, archív)

A Magyar Úszószövetség az elmúlt napokban öt uszodában tette lehetővé a válogatott sportolók számára, hogy folytassák a versenyszerű felkészülést. Ennek feltétele viszont az volt, hogy minden úszó legalább két negatív koronavírustesztet produkáljon, emellett pedig vállalja, hogy az uszodán kívül sehová sem mozdul ki otthonról. Kapás második tesztje lett pozitív. 

 
Kapás Boglárka: Elsírtam magam... − INTERJÚ

„Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet sem érzek. Épp ezért is szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy ha úgy is érzitek, nincs semmi bajotok, akkor is nagyon vigyázzatok. Tényleg, ha tehetitek, maradjatok folyamatosan otthon, mert így is lehettek fertőzők, hogy nincs semmi bajotok, és nem gondolnátok, hogy betegek vagytok” − mondta a videóban Kapás Boglárka. 

Az UTE olimpiai bronzérmes úszója a következő két hétben karanténban lesz, bár mint mondta, ez a jelenlegi napi rutinján nem változtat jelentősen. A felkészülésbe ugyanakkor így, ki tudja meddig, nem csatlakozhat be.

Később további esetekre derült fény, erről itt olvashatnak!

2020.06.04 23:41:36

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milák Kristóf érzékeny ifjú alighanem, a nyilvánosság irgalma és a szurkolók – nemkülönben a szakma – türelme kijár most neki.

2020.05.29 08:41:23

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Nem is baj, hogy egy évvel később rendezik az olimpiát, nem tudom, az idén mire lettem volna képes.”

2020.05.27 13:47:36

Úszás nemzetisport.hu

„Abban egyeztünk meg, hogy a visszavonulásom után még két-három évet várunk a babával.”

2020.05.21 11:02:53

Úszás KOVÁCS ERIKA

Kapott egy társat maga mellé Kalmár Ákos személyében, és ezzel megtapasztalta, milyen kikapni az edzéseken.

2020.05.11 09:43:19

Úszás SZABÓ GÁBOR

A vízipólóban keménykedő kiváló gyorsúszó a banki szektorban vitte sokra.