V. J. 2021.04.01 00:07 Frissítve: 2021.04.01 00:07

Tokió 2020: Cseh László edzője szerint fájó a válogatási elvek megváltoztatása

Cseh László edzője, Plagányi Zsolt szerint fájó, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány a szombaton zárult országos bajnokság után úgy döntött, 200 méter vegyesen csak az úszó Európa-bajnokság után hirdet védett versenyzőt a tokiói olimpiára.

Cseh Lászlót negatívan érintette a válogatási elvek megváltoztatása (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

 

„Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy megváltoztatták az eddig hirdetett válogatási elvet, ez kicsit fájó volt neki attól függetlenül, hogy tisztában volt vele, most nem úszott olyan jó időt” – mondta a tréner az M4 Sportnak.

Plagányi Zsolt rámutatott, az elhalasztott olimpia és az édesapja elvesztése, valamint egy idei vakbélműtét után Cseh László hasonló formában van, mint februárban volt, az „utolsó pillanatban” meghozott változtatáshoz pedig nehéz alkalmazkodni.

„Ettől függetlenül az Eb-re készülünk majd, arra már biztos, hogy jobb formában leszünk” – jelentette ki Plagányi, aki elárulta, mivel a 35 esztendős Cseh az idős versenyzők közé tartozik, a felkészülést úgy állította be, hogy csak és kizárólag az olimpiát vette célba – „az Eb csak egy felkészülési állomás lehet, oda nem időzíthetjük a legjobb formát.”

Arra a kérdésre, hogy egy váltóbeli szereplés kárpótlás lehetne-e a kétszeres világbajnok, az ötkarikás játékokon eddig négy ezüst- és két bronzérmet nyert Cseh számára, Plagányi azt felelte:

„Laci négy olimpián vett részt, mind a négyen érmes volt, nem hiszem, hogy célja lenne, hogy kijusson az olimpiára és ott eltöltse az idejét három hétig, majd helyezetlenül visszajöjjön. Ha nem lát esélyt arra, hogy akár érmet szerezzen, nem hiszem, hogy nekimegy az olimpiának.”

Sós szombaton úgy fogalmazott, mivel a szám hazai rangsorában második Cseh, aki korábban elért idejével védett lenne, nincs megfelelő erőállapotban, így 200 méter vegyesen kitolja az ötkarikás csapathirdetést az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokság végéig. A szövetségi kapitány hasonlóképpen járt el 200 méter gyorson. A Magyar Úszószövetség elnöksége szerdán elfogadta a szövetségi kapitány javaslatait az Európa-bajnoki és az olimpiai csapatot illetően.

(MTI)

2021.05.14 11:14:18

Úszás B. D. K.

„Mondd el, mi a kedvenc színed anélkül, hogy elmondanád mi a kedvenc színed!”

2021.05.10 00:00:57

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Klasszisok sokasága él ebben a közegben.

2021.04.27 13:13:19

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olasz úszónő vízfekvése, technikája pazar, és akkor még nem beszéltünk a gyorsaságáról.

2021.04.25 23:33:52

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Akinek megadatott, hogy akkoriban élte a mindennapjait a Szigeten, mindmáig meséli a történeteket, a vízi élmények mellett a dühöngőben kimerülésig tartó futballcsatákról, a tribünök alatti fejelésekről, a lyukfociról, ami sportuszodai specialitás.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.