Sportrádió: Nem gondoltam, hogy ez így összejön – Holló Balázs

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.17. 23:35
null
Kovács Ottó és Holló Balázs járt a Sportrádióban
A 4x200 méteres váltó tagjaként a római úszó Európa-bajnokságon aranyérmes Holló Balázs, valamint edzője, Kovács Ottó beszélgetett Horváth Gergely Áronnal a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összetételű 4x200-as férfi gyorsváltó nemrégiben, a budapesti világbajnokságon javította meg a szám országos csúcsát. Ezt a rekordot Rómában szintén megdöntötte kilenc tizedmásodperccel: 7:05.38 perccel lett Európa-bajnok.

Hogy mi a srácok titka?

„Nagyon sokat hozzátesz a 2017-es év, amikor junior-világbajnokok lettünk – magyarázza Holló Balázs. – Egyidősek vagyunk, az uszodán kívül is jó barátok vagyunk, szóval ez is sokat hozzátesz. Van egy kötelék közöttünk, inspiráljuk egymást. A váltásokat is kiemelném, nem mindegy, mennyire centizzük ki. Az összeállításon szintén nagy a hangsúly, nem mindegy, ki megy elsőnek, az viszont egyértelmű, hogy Kristóf az utolsó, ő a »hajrás«.”

Holló elmondta, időeredményben és helyezésben is rosszabbra számított kicsit, szóval teljesen elégedett a Rómában történtekkel: „Nem gondoltam, hogy ez így összejön. Viszont azt érzem, nálam fejben van probléma úszás közben, mert a táv első felét nem merem úgy elkezdeni, félek, hogyan fogok tudni hajrázni. A jövőben ezt próbálom tudatosítani, hogy elkezdhetem bátrabban, mert úgy is bírom a végét.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik