nemzetisport.hu 2021.07.23 08:40 Frissítve: 2021.07.23 08:49

Akiért a szurkolást feltalálták: Cseh Laci

Nemzedékek sorának a Példakép, zseniális sportolóknak az Örök Rivális, a világ úszósportjának az Élő Legenda, egy egész országnak pedig „csak” a Cseh Laci. Talán senki sincs Magyarországon, aki ne így hívná, biztatná és buzdítaná, akár magában, akár társaságban, akár a tévé előtt vagy a lelátókon szurkolva. (x)

Fotó: Sky Marketing Kft.

Cseh Laci a miénk, sőt, Cseh Laci mi vagyunk: az ő küzdelmei, hihetetlen karrierje, elképesztő rekordjai és sikerei minket is egyre jobbá és többé tesznek immár két évtizede. Kimondani is félelmetes, hogy 2004-ben indult az első olimpiáján, de még ennél is hihetetlenebb, hogy idén az utolsóra készül.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Négy és fél éves korában tanult meg úszni és azóta semmi sem állíthatta meg. Gyermekkori asztma? Legyőzte és úszott tovább. Lábtörés közvetlenül az athéni olimpia előtt? Összeszorította a fogát és remekül szerepelt. Michael Phelps, a világ legnagyobb sportnemzetének csodaúszója és a mögötte álló óriási gépezet? Nem az a kérdés, hogy bírta-e a tempót (bírta), hanem az: hol van már Phelps? Mert Cseh Laci még mindig itt van, velünk, értünk, nekünk. Túl száz magyar bajnoki címen, az Európa-bajnokságok legeredményesebb úszójaként, számtalan olimpiai éremmel és helyezéssel, 36 évesen újra olimpián szurkolhatunk érte. A vetélytársak újak, de ő a régi maradt: ugyanaz a szerény, kedves srác, aki mindig bal lábbal lép a rajtkőre, minden nagy verseny előtt kopaszra borotválja a fejét és akinél többet talán senkiért sem izgultunk, szorítottunk és drukkoltunk annyi éven át.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

És most ismét rajtunk, rajtad a sor! Szurkoljunk együtt Cseh Lacinak és a többi magyar olimpikonnak, hogy tudják, érezzék, egy ország áll mögöttük! Ahogy te sem vagy egyedül: a Coop Facebook-oldalán például egy egyedülálló szurkolói közösség tagjaként üzenhetsz és drukkolhatsz a magyar csapatnak. A cég immár 25 éve támogatja a magyar olimpiai csapatot, nem véletlen, hogy idén a legnagyobb hazai szurkolótábor összehozása a céljuk. Csatlakozz Te is, szurkolj a magyar csapatnak online, vagy írj személyes üzenetet a Coop üzletekben kihelyezett hajrászalagokon! Mert Te is tudod, mi is tudjuk és Cseh Laci is tudja: csak veled teljes a csapat, csak együtt vagytok nagyok!

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
2021.09.11 21:10:42

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kötelező gratuláción túl egyetlen szót sem ejtett a legyőzőjéről, saját magáról ellenben kijelentette: bár eredetileg úgy tervezte, visszavonul, de ezt vesztesen nem teheti meg, folytatja az atlantai olimpiáig.

2021.09.10 23:24:37

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ha Egerszegi Krisztina valamilyen ügy mellé áll, az „tudhat” valamit.

2021.08.02 12:33:33

Úszás nemzetisport.hu

„Ha valaki azon meditál, hogy válogatott sportolóként elkezdje-e az egyetemet, én azt javaslom, hogy igen... minél hamarabb” – Rasovszky Kristóf világbajnok úszóval beszélgettünk. (X)

2021.07.28 22:29:13

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs annyi kalap, amennyit megemelhetünk előtte.