Akiért a szurkolást feltalálták: Cseh Laci

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 08:40
null
Fotó: Sky Marketing Kft.
Nemzedékek sorának a Példakép, zseniális sportolóknak az Örök Rivális, a világ úszósportjának az Élő Legenda, egy egész országnak pedig „csak” a Cseh Laci. Talán senki sincs Magyarországon, aki ne így hívná, biztatná és buzdítaná, akár magában, akár társaságban, akár a tévé előtt vagy a lelátókon szurkolva. (x)

Cseh Laci a miénk, sőt, Cseh Laci mi vagyunk: az ő küzdelmei, hihetetlen karrierje, elképesztő rekordjai és sikerei minket is egyre jobbá és többé tesznek immár két évtizede. Kimondani is félelmetes, hogy 2004-ben indult az első olimpiáján, de még ennél is hihetetlenebb, hogy idén az utolsóra készül.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Négy és fél éves korában tanult meg úszni és azóta semmi sem állíthatta meg. Gyermekkori asztma? Legyőzte és úszott tovább. Lábtörés közvetlenül az athéni olimpia előtt? Összeszorította a fogát és remekül szerepelt. Michael Phelps, a világ legnagyobb sportnemzetének csodaúszója és a mögötte álló óriási gépezet? Nem az a kérdés, hogy bírta-e a tempót (bírta), hanem az: hol van már Phelps? Mert Cseh Laci még mindig itt van, velünk, értünk, nekünk. Túl száz magyar bajnoki címen, az Európa-bajnokságok legeredményesebb úszójaként, számtalan olimpiai éremmel és helyezéssel, 36 évesen újra olimpián szurkolhatunk érte. A vetélytársak újak, de ő a régi maradt: ugyanaz a szerény, kedves srác, aki mindig bal lábbal lép a rajtkőre, minden nagy verseny előtt kopaszra borotválja a fejét és akinél többet talán senkiért sem izgultunk, szorítottunk és drukkoltunk annyi éven át.

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

És most ismét rajtunk, rajtad a sor! Szurkoljunk együtt Cseh Lacinak és a többi magyar olimpikonnak, hogy tudják, érezzék, egy ország áll mögöttük! Ahogy te sem vagy egyedül: a Coop Facebook-oldalán például egy egyedülálló szurkolói közösség tagjaként üzenhetsz és drukkolhatsz a magyar csapatnak. A cég immár 25 éve támogatja a magyar olimpiai csapatot, nem véletlen, hogy idén a legnagyobb hazai szurkolótábor összehozása a céljuk. Csatlakozz Te is, szurkolj a magyar csapatnak online, vagy írj személyes üzenetet a Coop üzletekben kihelyezett hajrászalagokon! Mert Te is tudod, mi is tudjuk és Cseh Laci is tudja: csak veled teljes a csapat, csak együtt vagytok nagyok!

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik