Milák Kristófnak mázlija volt az utolsó ötvenen, hogy nem kaptam el – Márton Richárd

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 19:00
null
Márton Richárd az utolsó ötven méterig Milák Kristóf nyomában volt a 200 pillangó döntőjében, s bár most nem sikerült legyőznie, Tenerifén egy hasonló csatát már megnyert.

„Száz méter után nem azt láttam, hogy elhúz tőlem, hanem én jövök fel. Az utolsó ötven méteren mázlija volt, hogy nem kaptam el, most én vagyok kicsit fáradtabb. Messzemenő következtetéseket ebből nem kell levonni, számoltunk vele, hogy nem feltétlenül van annyi állóképessége, hogy elbírja a távot. Volt egy hasonló meccsünk a tenerifei edzőtáborban, ott én győztem" – így reagált Márton Richárd arra, hogy Milák Kristóf a hosszú kihagyás után milyen formában tért vissza az uszodába. Hozzátette, ha becsülettel felkészül Párizsra, akkor véleménye szerint 200 pillangón újra olimpiai bajnok lesz. 

Videónkban arról is beszél, hogy eléggé fáradtnak érezte magát az országos bajnokság előtt, így volt egy kis mélypontja. Ennek tükrében értékeli a 200 pillangón elért idejét, s az is szóba kerül, szüksége lesz-e még pihenésre, feltöltődésre az olimpia előtt. 

ÚSZÁS
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DUNA ARÉNA 
Férfiak. 200 m pillangó. Ob: Milák Kristóf (BHSE, e: Virth balázs) 01:54.90, 2. Márton Richárd (BHSE) 01:56.32, 3. Holló Balázs (BVSC-Zugló) 01:56.92
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik