Úszás: Dressel 29. lett 100 gyorson az amerikai válogatón

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 07:05
null
A tavalyi vb-t félbehagyó Caeleb Dressel csak 29. lett 100 gyorson az amerikai válogatón (Fotó: Getty Images)
Nincs még olyan formában, mint volt mondjuk a tokiói olimpián: Caeleb Dressel 49.42-vel csak a 29. időt úszta az amerikaiak Indianapolisban zajló válogatóversenyén.

 

Miközben Katie Ledecky minden idők (és pályafutása…) harmadik legjobb idejével (8:07.07) nyerte a 800 gyorsot az Indianapolisban kedden megkezdődött amerikai válogatót, Caeleb Dressel másként hívta fel magára a figyelmet.

Az olimpiai és világbajnok tavaly a budapesti vb-t „hagyta félbe”, majd néhány hónappal később tudatta, mentális gondokkal küzd: bár az úszást továbbra is szereti, nemigen vannak céljai.

Aztán tavasszal elindult már versenyeken, ám számottevő (idő)eredménnyel nem rukkolt elő.
Edzője, Anthony Nesty, akivel Floridában készül Dressel, az amerikai válogató előtt jósolni nem akart, mindössze annyit mondott, támogatni kell egy ekkora klasszist, aki szereti a sportot, szeret sportolni, s mindezt magas szinten is űzi.

A válogató első napján Dressel a 100 gyors utolsó előfutamában lépett rajtkőre, és bár ötvenig igyekezett együtt haladni a mezőnnyel, látszott rajta, ez nem a régi Dressel – végül 49.42-vel összesítésben a 29. helyen végzett (a számot egyébként Jack Alexy nyerte 47.93-mal).

Úszása után sem ő, sem edzője nem nyilatkozott – Caeleb Dressel a 100 gyors mellett 50 gyorson, 50 és 100 pillangón nevezett a bajnokságra.

Katie Ledecky egyébként ugyanott edz, ahol Dressel, vagyis Floridában, s neki is Nesty az edzője. Ledecky a 800 gyorson aratott győzelme után egyebek mellett arról is beszélt, hogy öröm együtt készülni egy akkora úszóval, mint Caeleb Dressel.

Az amerikai válogatót hagyományosan ilyenkor, az év fő versenyéhez ennyire közel rendezik: a számok első és második helyezettje nyeri el a vb-indulás jogát az adott távon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik