Rio 2016: eljött a magyar duó utolsó lehetősége

Vágólapra másolva!
2016.03.01. 14:50
Az utolsó esélyt kínálja a műúszóknak, köztük a Czékus Eszter, Czegle Fanni magyar kettősnek a riói olimpiai részvétel kiharcolására az a kvalifikációs verseny, amelyet szerdától vasárnapig rendeznek meg a nyári ötkarikásjátékok városában.

A magyar duó a viadal első napján mutatja be kötelező gyakorlatát, majd csütörtökön ismét medencébe ugrik, hogy a szabadprogram első körében adja elő kűrjét. Ha a két nap összteljesítménye alapján Czékusék nem kerülnek be a húsz legjobb közé, még marad lehetőségük rá, hogy ott legyenek a 24-es olimpiai mezőnyben. Vasárnap bonyolítják le ugyanis a „szétlövést”: a 21. – 28. helyen végzettek különversenyét. Ezek a párosok ismét szabadprogramjukat mutatják be, s a második fordulóban kapott pontszámok alapján a legjobb négy csatlakozhat a már továbbjutott duók társaságához.

Az olimpián mű(szinkron)úszásban együttesen 104 versenyző, összesen 8 csapat és 24 páros indulhat. A két versenyszámban országonként legfeljebb egy csapat (9 fős) és egy páros szerepelhet.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik