Tokió 2020: Póta kiesett, női egyesben befejezték a mieink

Vágólapra másolva!
2021.07.25. 08:04
null
Póta kiesett egyesben (Fotó: AFP)
A női egyes 2. fordulójában a svájci Rachel Moret 4:1-re legyőzte Póta Georginát a tokiói olimpia asztalitenisz-tornáján, ami azt jelenti, hogy ebben a számban a magyarok nélkül folytatódnak a küzdelmek.

 

A 30. helyen kiemelt Póta Georgina csak a női egyes 2. fordulójában kapcsolódott be a tokiói küzdelmekbe, itt a tét már a legjobb 32 közé jutás volt. Az asztal másik oldalán az első körben a brazil Jessica Yamadát 4:2-re verő svájci Rachel Moret állt, s a papírforma inkább a kétszeres Európa-bajnokunk mellett szólt, bár azt nem szabad elfelejteni, hogy Póta kislánya születése miatt több hónapos kihagyás után tért vissza nemrégiben.

Az első játszma érezhetően a teremmel, a körülményekkel való ismerkedés jegyében telt el – e tekintetben az egyet már játszó Moret előnyben volt –, el is úszott, a folytatásban viszont úgy tűnt, Póta magára talál: a második szettben 6:2-re, majd 9:5-re elhúzott, 10:8-nál két szettlabdája is volt, de a svájci innen is egyenlített, sőt átvette a vezetést, ráadásul 13:12-nél rendkívül szerencsés ponttal nyerte meg a játszmát. Mivel lendületből a következőt is hozzátette, egyre kilátástalanabb helyzetbe került Póta, aki a negyedik szettre összekapta magát, sikerült szépítenie. A különös hullámvasút azonban még extrémebb folytatást hozott: az ötödik etapban Moret 8:1-es vezetést szerzett, Póta 9:9-nél utolérte, majd amikor már úgy tűnt, lélektani előnybe került, a svájci két ponttal lezárta az összecsapást.

Póta vereségével női egyesben nem maradt több versenyzőnk, így a mieink a vegyes páros után ebben a számban is elbúcsúztak Tokiótól. Férfi egyesben a hétfőn asztalhoz álló Majoros Bence még versenyben van, no meg az augusztus 1-jén induló női csapatversenyben is érdekeltek leszünk.

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ
Női egyes, 2. forduló

Rachel Moret (svájci)–Póta Georgina 4:1 (9, 12, 7, –7, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik