Szenzáció! A magyar női vízilabda-válogatott legyőzte az amerikaiakat!

LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.07.28. 06:54
A magyar női vízilabda-válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtva 10–9-re legyőzte az olimpián 13 éve veretlen Egyesült Államok válogatottját a tokiói nyári játékok vízilabdatornáján, és ezzel két mérkőzés után a csoport második helyén áll.
Fantasztikus sikert arattak a lányok 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Tumbász Hédi)
Fantasztikus sikert arattak a lányok A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Tumbász Hédi)

TOKIÓ 2020
NŐI VÍZILABDA

CSOPORTMÉRKŐZÉS
, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 10–9 (2–2, 3–3, 1–3, 4–1)
Tokió,
zárt kapuk mögött. V: Peris (horvát), Buch (spanyol)
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – Szilágyi D. 1, KESZTHELYI-NAGY 2, Szücs G., PARKES 3, Garda, VÁLYI V. 2. Csere: Rybanska, ILLÉS A. 1, Leimeter, Gyöngyössy 1, Gurisatti. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
EGYESÜLT ÁLLAMOK: A. JOHNSON – MUSSELMAN 3, STEFFENS 1, A. Willams, A. Fischer, M. FISCHER 2, FATTAL 2. Csere: Gilchrist, Seidemann 1, Haralabidis, Hauschild. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 11/4

ÖSSZEFOGLALÓ

Bravúr a javából – a magyar női vízilabda-válogatott 10–9 –re legyőzte az amerikaiakat a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel hatalmasat lépett a csoportgyőzelem felé.

A világ legjobbjaként számon tartott Egyesült Államok 13 év után szenvedett ismét vereséget olimpián, és nem azért mert gyengén játszott, hanem mert a mieink még jobban. Bíró Attila együttese kétgólos hátrányból, 4–1-re megnyert negyedik negyeddel fordított, és győzött.

Egységes csapatjáték és csodálatos egyéni teljesítmények eredménye volt ez a győzelem, amely ugyan csak egy csoportmeccs volt a négyből, de óriási jelentősége lehet a folytatásra. A magyar csapatnak mi más adhatna hitet, minthogy bebizonyította, hogy az amerikaiak sem verhetetlenek?

Magyari Alda nagyszerűen védett, Keszthelyi-Nagy Rita két gólja mellett óriásit dolgozott védekezésben, Vályi Vanda kétszer is lehetetlen szögből lőtt a kapuba, Parkes Rebecca pedig nagyszerű munkát végzett centerben.

A folytatásban két nyerhető mérkőzés következik – ilyen játékkal nincs félnivalónk.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Egyesült Államok 3 2 1 46–21 +25 4
2. MAGYARORSZÁG2 1 1 20–19 +1 3
3. Orosz Csapat 2
1
1 28–27 +1 3
4. Kína 2 2 24–30 –6 0
5. Japán 1 1 4–25 –21 0

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

4. NEGYED

8. perc: Vége! Legyőztük az amerikaiakat! Óriási szenzáció!

8. perc: Magyar időkérés! Hét tizedmásodperc van hátra!

8. perc: Járatják a labdát az amerikaiak, majd Magyari védi az éles szögből leadott lövést, de az övék a labda. Még 10 másodperc! Jó a blokk, 5 másodperc, nálunk a labda!

8. perc: Amerikai időkérés. 45 másodperc van hátra.

8. perc: PARKES!!! Vezetünk! Kapott egy bejátszást középen és emberrel együtt, gyönyörű mozdulatta húzta be a labdát. De VAR-oznak... Megadják, 10–9!

7. perc: Amerikai időkérés. Gardát szórják ki, Musselman zúgó kapufája után Leimeter hozza el a labdát! Keszthelyi kínálta meg Johnsont, a kapus szögletre védett.

6. perc: Szűcs ejtése csemege Johnsonnak.Seidemann középről, kilövi a bal felsőt, 8–9. Gurisatti bejátszása után Parkesról állítanak ki. Keszthelyi lóbál, majd ő is kilövi a bal felsőt! 9–9!

5. perc: Kiállítás nálunk, de Makenzie Fischer elhamarkodja, és Keszthelyi jól blokkol. Magyar időkérés.

4. perc: Fújnak egy kontrát nálunk, aztán náluk is. Steffens lövése a kapufán csattan, Keszthelyié meg fölé száll.

3. perc: Vályi!!! Kap egy labdát a jobbon, majd közelről a kapus feje fölé lő, 8–8! Jó védekezés, nagyszerű blokk, támadhatunk.Rybanska kap bejátszást, négyen zuhannak rá és szerelik.

2. perc: Szilágyi próbálta átejteni Johnsont, a támadóidő lejárta előtt pár másodperccel, a kapus fölé piszkálta. Bejátszás Parkesnak balról, Johnson kimozdul rá, de a centerünk elpöcköli mellette, 7–8! Magyari! Aria Fischer centerből lőtt,de Alda remekül védett!

1. perc: Vályi megint elhozza a labdát. Keszthelyi bejátszása nem jó. A védekezésünk viszont annál jobb, nem jutnak lövéshez az amerikaiak, letelt a támadóidejük.

3. NEGYED

8. perc: Jó védekezés után ismét támadhatunk, de most Gyöngyössynél fújnak kontrát. Aztán az amerikaiaknál is fújnak egy kontrát. Végül Gurisatti lövését blokkolják.De mi is jól blokkolunk Fattal lövésénél. Gurisatti bejátszásánál szerelik Gyöngyössyt.

7. perc: Keszthelyi lő kapufát, a kipattanót viszont visszaszerezzük, és Gyöngyössyről ki is állítanak, de nagyon gyorsan eladjuk a labdát.

6. perc: Makenzie Fischer használ ki egy emberelőnyt távoli lövésével, 6–7. Keszthelyi passsza után Gurisatti húzta rá balról, de Johnson odaért a labdára. Megint Musselman, 6–8.

5. perc: Újabb Magyari-védés után most Szilágyi lő a balszélről és ez már bent van! 6–6!

4. perc: Bejátszás Parkesnek, hárman tudják csak szerelni, majd egy bejátszás után Makenzie Fischer húzását védi Magyari!

3. perc: Keszthelyi kapja a balon a labdát, de lövését védi Johnson. Jó védekezés után támadhatunk isméet.

2. perc: Kontrát fújnak Gyöngyössynél, majd kiküldik Gardát. Musselman használja ki a fórt.5–6

1. perc: Elhozzuk a labdát, Vályi volt az, tisztán. Rossz bejátszás Gyöngyössynek. Hosszan járatják a labdát, Fattal távolról a kapu tetejére ejt.

2. NEGYED

8. perc: Illés! Nagyon pontos lövése a bal felsőben köt ki, 5–4! Mackenzie Fuscher a balszélről, bepattintja a rövidbe, Magyari nem ért oda, 5–5. Ezzel vége a második negyednek.

7. perc: Magyari megint! Elcsúszik a védekezésünk, Musselman üresen kapja, de Magyar védi a ziccert! Újabb rossz támadás nálunk, Gyöngyössy lövését védi Johnson, majd Musselman próbálja meg átejteni Magyarit, nem jár sikerrel.

6. perc: Újabb jó védekezés, Magyari és a kapufa hárít, utána a támadásunknál viszont lejár a támadóidő, Parkes lövése nem jó. Leindítanak, és a végén Fattal második góljával egyenlít. 4–4.

5. perc: Újabb kiállítás nálunk, Gurisattit küldik ki, aztán elkapkodják az amerikaiak, Magyari véd ismét.

4. perc: Szilágyi lövését védte Johnson, a túloldalon pedig Gurisatti védekezése remek.

3. perc: Magyari! Szenzációsan védi Aria Fischer közeli pöckölését. Szűcs kiállítása miatt előnyben az amerikaiak, Fattal ki is használja, 4–3.

2. perc: Kontrát fújnak az amerikaiaknál, ráadásul Parkesról kiszórják az emberét, és végül Vályi Vanda használja ki a fórt, jobbról bevágja a rövidbe! 4–2!

1. perc: Nagy nehezen elhozzák az amerikaiak a labdát, de gyorsan el is veszítik. Az első támadásunk végén Keszthelyi távolról óriási gólt lő, 3–2.

(Fotó: Tumbász Hédi)
(Fotó: Tumbász Hédi)

1. NEGYED

8. perc: Gyöngyössy centerből használ ki egy fórt, 2–2. Rossz amerikai lövéssel zárul a negyed.

7. perc: Makenzie Fischer lövését védi Magyari.

6. perc: Ez már érvényes, Steffens volt az távolról, 1–2.

5. perc: Centerből behúzzák a labdát a kapunkba, de 2 méteren belülről, a gól érvénytelen.

4. perc: Szilágyit szórják ki, de kivédekezzük, majd ők is kivédekezik az emberhátrányukat.

3. perc: Támadásban eladjuk, utána pedig Musselman egyenlít, 1–1.

2. perc: Jó védekezés nálunk, majd támadásban egy zúgó kapufa. Egy rossz amerikai bejátszás, majd egy hatalmas védés Magyaritól.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, elhoztuk a labdát, és az első támadásból sikerült is megszerezni a vezetést, Rebecca Parkes lövése csorgott át a gólvonalon, 1–0!

Szólnak a himnuszok, hamarosan kezdődik a találkozó.

Ma Gangl Edina maradt ki a mieink keretéből.

Köszöntjük olvasóinkat!

ELŐZMÉNYEK

A mieink az oroszok elleni 10–10-es döntetlennel kezdték, míg az Egyesült Államok már két meccsen is túl van: le Adam Krikorian brigádja legyőzte a házigazda Japánt 25–4-re, Kínát 12–7-re verte.

A nőknél Bíró Attila együttese a hazai rendezésű kontinensviadalon tavaly bronzérmet szerzett, majd idén, nem sokkal az olimpiai játékok kezdete előtt a világligában ezüstérmes lett a címvédő amerikaiak mögött, akik az elmúlt 13 évben mindössze három világversenyt nem tudtak megnyerni....

A NŐI VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE-Hunguest Hotels), Magyari Alda (Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya (mindhárom Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló Diapolo), Illés Anna, Vályi Vanda (mindkettő FTC-Telekom), Keszthelyi-Nagy Rita, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szücs Gabriella (mind UVSE)

ÍGY KÉSZÜLTEK A MIEINK MÉG IDEHAZA.

A TELJES MAI PROGRAM ITT!

A NŐI VÁLOGATOTT TOKIÓI PROGRAMJA
Július 26., 8.30:
Orosz csapat–MAGYARORSZÁG 10–10
Július 28., 7.00: MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán–MAGYARORSZÁG
Augusztus 1., 7.00: MAGYARORSZÁG–Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.:
elődöntők, az 5–8. helyért
Augusztus 7.:
helyosztók, bronzmérkőzés, döntő
Az időpontok magyar idő szerint értendők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik