Tokió 2020: Kína lenullázta Japánt a női asztaliteniszezők döntőjében

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 14:44
null
A kínaiak nyerték a női csapatversenyt (Fotó: AFP)
Az asztaliteniszezőknél a kínai női csapat a nem egészen kétórás olimpiai fináléban 3:0-ra legyőzte Japánt. A bronzérem a hongkongiakhoz került.

 

A japán asztaliteniszezők éveken át álmodoztak arról, hogy az olimpián odahaza sikerül elcsípniük a kínaiakat, aztán az elmúlt másfél hétben jött a kijózanító valóság: a vegyes párost ugyan megnyerték, női egyesben, férfi egyesben és férfi csapatban a döntőbe sem jutottak be – utóbbi a számban a kínai–német finálé még hátra van –, majd az utolsó esélyt, a női csapatot is elbukták.

Persze mire is számíthattak, amikor Kína olyan harmadik embert tudott bedobni a csapatversenyre, mint a világranglistán 4. helyen álló, kétszeres világbajnok Vang Man-jü… A hazaiaknak igazából a nyitó páros első szettjének végéig volt esélyük, az Isikava Kaszumi, Hirano Miu duó ezt még elvette a Csen Meng, Vang Man-jü kettőstől, ám a 110 perc alatt véget érő összecsapáson ettől kezdve a kínaiak már csak egy játszmát veszítettek: a 3:1-gyel záruló páros után Szun Jing-sa ugyanilyen arányban verte Ito Mimát, zárásként pedig Vang Man-jü 3:0-val intézte el Hirano Miut.

Ezzel – ahogy a versenyszám 2008-as programba kerülése óta mindig – Kínához került a női csapat aranyérme, a sportág nagyhatalma pedig Tokióban már három első helynél jár, s pénteken jó eséllyel ehhez a férfi csapat aranyát is hozzácsapja. A hölgyeknél természetesen a bronzérmet is kiosztották, amivel ebben a számban is teljes lett az ázsiai fölény, Hongkong különösebb megerőltetés nélkül verte meg a Rióban még második helyen záró németeket.

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ
CSAPATVERSENY
NŐK
A 3. helyért:
Hongkong–Németország 3:1
Döntő: Kína–Japán 3:0
A végeredmény
1. Kína

2. Japán
3. Hongkong
4. Németország
5. Szingapúr, Tajvan, Románia és Dél-Korea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik