Tokió 2020: Japán 8–1-re nyert – elkezdődött az olimpia!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 06:39
null
A japán Ueno Jukiko munkában az ausztrálok elleni meccsen (Fotó: AFP)
A házigazda Japán softballválogatottjának Ausztrália elleni 8–1-es győzelmével szerdán (két nappal a hivatalos megnyitó előtt és egy évvel az eredetileg kitűzött időpont után) megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

A hazai csapat 8–1-re nyert a női torna első fordulójában, Fukusimában. Bár a stadion 30 ezer fő befogadására alkalmas, a meccset a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében mindössze mintegy 50 néző – tisztségviselők, újságírók – előtt bonyolították le.

A játéknap későbbi két mérkőzésén az Egyesült Államok és Kanada nyert.

Softballban tulajdonképpen a japánok a címvédők, miután legutóbb, 2008-ban ők diadalmaskodtak. A sportág – amely a baseball női változata – 2012-ben és 2016-ban nem szerepelt a programban.

Szerdán (ma) összesen három softball- és hat női futballmérkőzést rendeznek az ötkarikás játékokon. Utóbbi tornán máris egy rangadóra kerül sor, a G-csoportban a világbajnok amerikaiak azokkal a svédekkel csapnak össze, akiktől 2016-ban, Rióban kikaptak a negyeddöntőben.

A tokiói olimpiát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna – az elnevezés maradt is Tokió 2020 –, de a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

(MTI)

OLIMPIA, TOKIÓ
SOFTBALL
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

Ausztrália–Japán 1–8
Olaszország–Egyesült Államok 0–2
Mexikó–Kanada 0–4

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Nedelykov Tamás, Szűcs András (szöveg), Mirkó István, Tumbász Hédi (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik