Tokió 2020: a németek megtorpedózták a japán álmokat

Vágólapra másolva!
2021.08.04. 17:12
null
A németek döntőbe jutottak (Fotó: AFP)
A női asztaliteniszezők csapatversenyében simán összejött a kínai–japán álomdöntő, a férfiaknál viszont a németek legyőzték Japánt, így ők játsszák a finálét Kínával.


Az már kedden eldőlt, hogy a Hongkongot 3:0-ra verő japán női asztalitenisz-csapat különösebb nehézség nélkül kvalifikálta magát a fináléba, az pedig várható volt, hogy a kínaiaknak sem kellett megizzadniuk a másik döntős helyért: úgy nyertek 3:0-ra a németek ellen, hogy csupán egy játszmát buktak el, szóval itt nem volt kérdés az aranycsata párosítása.

A férfiaknál jóval izgalmasabb alakult a japán–német elődöntő. Bármennyire is a kínaiak skalpjára vadásztak a japánok, már férfi egyesben is érződött, hogy nincsenek csúcsformában, Niva Koki, valamint a még mindig csak 18 éves csodatini, Harimoto Tomokazu is érem nélkül maradt s mint kiderült, ez nem a puszta véletlen műve volt, ugyanis a vegyes párosban olimpiai bajnok Mizutani Junnal kiegészülő japán alakulat az elődöntőben végig csak futott a németek után. A Timo Boll, Patrick Franziska páros szerzett vezetést a németeknek, Harimoto Dimitrij Ovtcharov legyőzésével egyenlített, majd Boll Mizutanit, Harimoto Franziskát, a mindent eldöntő ötödik párban pedig Ovtcharov Nivát verte.

A vendéglátók tehát újabb pofont kaptak német férficsapattól, éppen úgy, mint 2008-ban. Ráadásul Peking „szelleme” nem csak itt kísértett, a másik ágon is pontosan ugyanaz történt, mint 13 évvel ezelőtt, vagyis Kína lenullázta Dél-Koreát. Jöhet tehát a Kína–Németország finálé, amely onnan nézve jó, hogy Ázsia és Európa legjobbja csap össze, ám bármennyire is nagy küzdők a németek, akárcsak 2008-ban most is egyesélyes csatának tűnik.

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ
Csapatverseny, Férfiak
Elődöntő:
Kína–Dél-Korea 3:0, Németország–Japán 3:2
Nők
Elődöntő:
Kína–Németország 3:0, Japán–Hongkong 3:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik