Tokió 2020: a kínai asztaliteniszezők a férficsapat aranyát is hazavitték

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.06. 14:43
null
A kínai asztaliteniszezők a fináléban lenullázták a németeket (Fotó: AFP)
A fogadóirodák nem buktak sokat: bár a németek nagyon odatették magukat, a kínaiak sikerével zárult a férfi asztalitenisz-csapatok küzdelme, a bronzérmet a japánok szerezték meg.

A németek férfi asztalitenisz-csapata különösebb nyomás nélkül várhatta a finálét, hiszen azzal, hogy az elődöntőben legyőzte Japánt, a maximumot hozta ki a tokiói tornából, reálisan nézve a kínaiakkal szemben nem volt esélye az aranyra.

Persze a németek nyilván úgy álltak asztalhoz, hogy megpróbálnak csodát tenni, ami végül nem jött össze, de azért a néhány napja egyesben bronzérmet nyerő Dimitrij Ovtcharov alaposan megdolgoztatta a világranglistát vezető Fan Csen-tungot, aki a kettejük elképesztő labdamenetekkel tarkított párharcát csak döntő játszmában tudta megnyerni.

Előtte azonban Ma Lung, Hszü Hszin páros nagyon simán elintézte a Timo Boll, Patrick Franziska duót, zárásként pedig a sportág minden szépségét bemutató két nagy „öreg” csatájában Boll is csak egy játszmára volt jó az egyesben kétszeres, összességében pedig immár ötszörös olimpia bajnok Ma Lunggal szemben.

Az ezzel véget érő tokiói asztalitenisz-torna szokás szerint óriási kínai fölényt hozott, a sportág nagyhatalma az öt aranyból négyet megszerzett – a vegyes páros első helye a japánoké lett – az összesen megszerezhető 15 éremből hetet elvitt, az pedig talán még ennél is beszédesebb adat, hogy a sportág 1988-as olimpiai debütálása óta kiosztott 37 aranyéremből 32 a kínaiaké lett.

TOKIÓ 2020
ASZTALITENISZ
Csapatverseny
Férfiak
A 3. helyért:
Japán–Dél-Korea 3:1
Döntő: Kína–Németország 3:0
A végeredmény:
Olimpiai bajnok: Kína
2. Németország
3. Japán
4. Dél-Korea
5. Franciaország, Tajvan, Svédország és Brazília

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik