Tenisz: Valkusz a monte-carlói döntőssel kezd Budapesten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.20. 19:40
Valkusz Máté a vasárnap Monte-Carlóban döntős Dusan Lajoviccsal, míg a szintén szabadkártyás Balázs Attila Hubert Hurkaczcsal kezd a főtáblán a Hungarian Open elnevezésű, 524 340 euró (165.2 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, amelynek a budapesti Sport11 Sportcentrum ad otthont.

A verseny szombati sorsolásán elhangzott, hogy a világranglistán 319. Valkusz Máté az első ATP-főtáblás mérkőzését játszhatja a 48. helyen álló szerb Lajoviccsal, Balázs Attila (262.) pedig remek formáját mentheti át lengyel riválisa elleni találkozójára, miután a héten a negyeddöntőig jutott a tuniszi salakpályás challengertornán.

A viadal első négy kiemeltje, a horvát Marin Cilic és Borna Coric, a címvédő olasz Marco Cecchinato, továbbá a grúz Nikoloz Baszilasvili erőnyerőként a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A verseny legnagyobb sztárja, a világranglistán 11. helyezett Cilic, a 2014-es US Open bajnoka ugyancsak szabadkártyával lép a magyar közönség elé. A 2017-es wimbledoni torna és 2018-as Australian Open döntőse mellett indul a XI. kerületben a kétszeres ATP-tornagyőztes és Davis-kupa-győztes Coric (13.) is. Cecchinato a 16., Baszilasvili a 17. helyen áll a világranglistán, míg a szerb színekben versenyző vajdasági magyar játékos, Györe László a 32.

Piros Zsombor (370.) ezúttal a selejtezőbe kapott szabadkártyát, és onnan próbált meg sikertelenül feljutni a főtáblára, ahol tavaly szerepelt.

A párosok küzdelmeiben hazai részről a szabadkártyás Nagy Péter, Borsos Gábor duó lesz érdekelt, míg Valkusz Máté a 42 éves szerb Nenad Zimonjics oldalán indul, aki párosban és vegyes párosban nyolc Grand Slam-tornát nyert.

Az MTSZ-szel vitában álló legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton (37.) a budapesti helyett a barcelonai viadalon vesz részt.

A program szombaton kezdődött el a selejtezőkkel, a „kvalis” mezőnyben ott van többek között a korábbi Australian Open-döntős ciprusi Markosz Bagdatisz is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik