Tenisz: nézőrekord születhet a fokvárosi Federer–Nadalon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 13:38
Nézőrekordot dönthet Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése, amelyre pénteken kerül sor Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapására a szervezők több mint 50 ezer szurkolót várnak az 55 ezer férőhelyes Fokváros Stadionba.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hetedszer gyűjt pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, egyszer Madrid, kétszer az Egyesült Államok volt a helyszín.

A svájciak 20-szoros Grand Slam-bajnoka személyesen is kötődik a Dél-Afrikához, mivel édesanyja ott született, szülei ott találkoztak, és sokszor jártak oda nyaralni.

„Nem tudom, miért tartott ilyen sokáig, de tény, hogy először fogok itt teniszezni. Rosszul esett volna, ha nem sikerül ezt megoldani” – mondta a 38 éves Federer.

A sportág eddigi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 néző látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik