Tenisz: Fucsovics már az első fordulóban kiesett Budapesten

Vágólapra másolva!
2018.04.24. 15:33
null
Fucsovics Márton már az első fordulóban kiesett Budapesten (Fotó: Dömötör Csaba)
Fucsovics Márton az első fordulóban kiesett, mivel a selejtezőből érkező német Yannick Maden három játszmában, 4:6, 6:3, 6:2-re legyőzte a budapesti, 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

 

Maden kezdte jobban a mérkőzést, és egyből elvette a hatodik helyen kiemelt Fucsovics adogatását, aki azonban 3:0-s hátránynál nagyot fordított, brékelte a németet, majd 4:4-nél kulcsfontosságú fogadójátékot nyert, ami után 6:4-re be is húzta az első szettet.

A második játszma Madené lett, a 28 esztendős, selejtezőből feljutott teniszező összeszedettebb volt Fucsovicsnál, 4:3-as előnynél brékelte a magyart, végül 6:3-ra diadalmaskodott. A mindent eldöntő, harmadik felvonásban Fucsovics türelmetlenül kezdett, többször is hibázott, 1:1-es állásnál Maden elvette a szerváját. A magyar játéka a folytatásban még jobban szétesett, Maden villámgyorsan elhúzott 4:1-re – és a német már nem is adta ki a kezéből az előnyt, 6:2-re megnyerte a harmadik szettet, s ezzel a meccset is.

„Nehezen kezdődik a salakszezon... Nem éreztem a játékot, a pályát, a labdát, nem tudtam a saját stílusomat ráerőltetni az ellenfelemre – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton. Az én támadó teniszemnek túl lassúak voltak a körülmények, Maden pedig végig ugyanazon a szinten teljesített, gyakorlatilag alig akadt ki nem kényszerített hibája. Ismertem régebbről, játszottam már ellene egy kemény mérkőzést, utálok ilyen ellenfelekkel szemben pályára lépni, mert nem csinál semmit, de azt nagyon jól.”

„A monte-carlói vereség ellenére pozitív voltam, ott jól játszottam a gyorsabb salakon, az itthoni edzéseken viszont éreztem, hogy nem megy úgy a játék, ahogy szeretném. A második szett közepén próbáltam befejezni a meccset, ám aztán jöttek a hibák, a németnél pedig nem, itt fordított. Nem tudtam lezárni a labdameneteket. A monacói vereség azért fájt, mert egy nagy mérkőzésen közel voltam a továbbjutáshoz, míg most a hazai pálya és a közönség miatt. De igyekszem túllépni rajta, hiszen párosban még Balázs Attilával vár ránk feladat, aztán pedig utazom tovább és megpróbálok nyerni, nem tehetek mást.”

 

„A ranglistás helyezések alapján nem biztos, hogy a legjelentősebb győzelmem volt karrierem során, de egyébként igen, nagyon elégedett vagyok. – vélekedett a sikere után a német Yannick Maden.Jól kezdtem, és folyamatosan az ellenfelemhez hasonló szinten játszottam, leszámítva az első szett végét és a második elejét, akkor jobb volt Fucsovics. Aztán adott néhány lehetőséget, amiket ki tudtam használni, és valahogyan megfordítottam az eredményt. Mindig furcsa szerencsés vesztesként pályára lépni, hiszen általában vereség után mehetsz haza. Szeptemberben Metzben ugyanígy megragadtam a lehetőséget és néha challengeren is így kerültem főtáblára.”

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (501 345 euró, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ
Maden (német)–Fucsovics (magyar, 6.) 4:6, 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik